Vik som ett proffs och spara plats i linneskåpet

Vi som arbetar med Produktivitetsbloggen har en benägenhet att vilja effektivisera där effektiviseras kan, och nu har turen kommit till sängkammaren. Men hur gör du när de bästa lakanen för att bädda och sova i är de värsta när det gäller att vika efter tvätt?

Oavsett om du har en spjälsäng eller en dubbelsäng underlättar så kallade dra-på-lakan bäddningen. Dra-på-lakan är sådana lakan med resår i kanten som håller lakanet på plats och gör att du slipper justera och bädda om sängen var och varannan kväll när madrassen tittat fram. Allt väl så långt.

Problemen kommer när det efter tvätt är dags att vika och stuva undan lakanen i linneskåpet tills nästa användning och dess avsaknad av hörn och raka kanter gör att det allt för ofta blir bulkigt och knöligt. Men misströsta icke – den här videon (och många fler på Youtube med liknande teknik) kommer underlätta såväl ditt tålamod som ditt garderobsutrymme.

Tekniken går ut på att stuva in varje hörn i varandra för att sedan möjliggöra en plan yta att vika ihop. Det går dessutom snabbt och är inte speciellt krångligt, åtminstone inte efter att du provat ett par gånger. Det fungerar faktiskt fantastiskt.

Annons:

3 tankar om “Vik som ett proffs och spara plats i linneskåpet

  1. Själv brukar jag vika dem på samma sätt som de kommer ifrån IKEA. Fast utan pappbiten då förstås.
    Ska pröva det här nästa gång :)

  2. Själv skippar jag hela vikmomentet genom att bara äga en uppsättning lakan. Jag rycker loss dem, tvättar, tumlar och bäddar sedan med dem igen. Visst, de har inte direkt den där nymanglade känslan, men det sparar ännu mer plats i linneskåpet ;)

    • Kajsa Björn säger:

      Jag gillar hur du tänker, jag gör ofta själv likadant. Bonus är att lakanen är extra nytumlade och fluffiga. Ibland händer dock olyckor med små barn i sängen (både spjälsäng och dubbelsäng) att några extra uppsättningar är ett måste. Eller när längtan efter nytvättat kryper sig på när det är för sent att tvätta.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>