Vad är din valuta?

Valuta”It’s all ’bout the money” sjöng Meja 1998. Men det stämmer inte riktigt för alla. För alla går vi omkring med en egen valuta. Vi har alla något som som vi värderar högt oavsett i vilket sammanhang det dyker upp.

För vissa är det beröm men för andra kan det vara uppmärksamhet eller fritid. Pengar kanske är den valuta som ligger närmast till hands för många men det är långt ifrån en universell valuta.

Att veta vad det är som motiverar en kan vara ett bra steg till att skapa positiva incitamentsstrukturer och belöningssystem. Det finns ju ingen mening i att försöka motivera sig med någonting som man inte bryr sig om.

Om du är chef (eller har med andra att göra på vilket sätt som helst egentligen) kan det vara bra att veta vad personerna i din omgivning har för valuta, vad som motiverar dem. En person kanske behöver ha ett större lönekuvert som morot medan någon annan vill motiveras av varierade arbetsuppgifter.

Fundera en stund på vad som är din valuta, vad som får dig att lägga manken till och göra det där lilla extra. Och diskutera med din omgivning vad som motiverar dem. Det kan vara bra att veta de gångerna du behöver få eller ge extra motivation.

Vad är din valuta? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>