3 saker att göra med ett dåligt läge

Du vet hur det känns. Något skaver och är inte så bra som det skulle kunna vara. Det kan handla om att du vantrivs på jobbet, inte delar den konstnärliga inriktningen med resten av bandet eller så börjar lägenheten kännas för trång. Någonting står inte helt rätt till, frågan är bara vad du kan göra åt saken.

En god vän till mig formulerade alternativen i en sådan situation kort och kärnfullt som ”förändra läget, gilla läget eller byt läge”.

Förändra läget. Gör det du kan för att påverka situationen. Be om andra arbetsuppgifter, introducera bandmedlemmarna för ny musik eller riv ner en vägg.

Gilla läget. Acceptera att saker och ting är som de är. Du får ju trots allt betalt för jobbet du gör, polka-reggae är ju i alla fall en oexploaterad genre och i din lilla lägenhet ekar det åtminstone inte.

Byt läge. Att rösta med fötterna är det slutgiltiga alternativet. Då säger du upp dig från jobbet, säger adjö till bandet eller byter bostad.

De här tre alternativen har du alltid. För egen del försöker jag överväga dem i den ordning jag beskrivit dem ovan. För om du lyckas förändra något kanske du på köpet lyckas förbättra någon annans läge också.

Annons:

En tanke om “3 saker att göra med ett dåligt läge

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>