Utmana dig själv varje dag

Om du som jag gillar att utvecklas så har jag ett tips. Ett tag sedan snubblade jag över en sajt, The Daily Challenge, som hjälper sina användare att utvecklas genom att varje dag lägger upp en ny utmaning.

Jag har nu testat sajten i två månader och har en del tankar jag vill dela med mig utav.

Varje morgon vid sjutiden får jag ett mail med en ny utmaning. Utmaningarna har både hög och låg nivå där vissa är roliga och utmanande. Andra kan vara enkla och kanske till och med tråkiga. Några exempel:

 • Skapa en ny musiklista för din nästa utflykt
 • Spendera 10 minuter med att vara kreativ: skriv, rita, fotografera eller förnya en maträtt
 • Fyll din tallrik med hälften grönsaker vid nästa måltid
 • Öka styrkan i dina armar, axlar och buk genom att göra 12 armhävningar mot väggen
 • Planera en ”komedikväll” med någon och välj en rolig film att se med någon annan

Alla utmaningar ges en beskrivning och förklaring vilket gör det enkelt att förstå att de är till för ens eget välbefinnande. Det är alltså helt upp till en själv och när utmaningarna inte är så spännande frågar jag mig vad jag har att förlora på att prova. Det värsta som kan hända att jag gör något tråkigt som ändå är bra för mig. Vem vet, det kanske inte var så tråkigt…

The Daily Challenge har ett poängsystem och frekventa belöningar som uppmuntrar längs med vägen. Varje medlem har ett ”träd” som visar på vilken nivå denne befinner sig på för att illustrera utvecklingen.

Självklart finns det även välutvecklade sociala funktioner för att få med ens vänner och även utföra utmaningar tillsammans.

Summering

The Daily Challenge utmanar sina medlemmar varje dag med syfte att hjälpa dem utvecklas. Genom poängsystem och frekventa belöningar motiveras man att fortsätta utföra utmaningarna.

För mig funkar det. De gånger jag känner mig omotiverad så får The Daily Challenge mig att fundera en extra gång. Om det är av lättja jag tycker det verkar tråkigt, sen utför jag utmaningen. Sen är det en annan sak om det vissa dagar inte går.

Kan varmt rekommendera sajten. Testa, men kom ihåg att det är helt upp till dig att göra vad du vill av sajten.

Kostnad

Ingen.

Fördelar

 • Stöd i att utvecklas
 • Utmaningarna förklaras tydlig så fördelarna framgår
 • Bra, välfungerande system
 • Motiverande

Nackdelar

 •  Lite väl grafiskt i mitt tycke
 • Kan vara svårt att utföra utmaningarna samma dag
Annons: