Underlätta hanteringen av mobilen i bilen

Att hantera en mobiltelefonen medan man kör är inte optimalt. Själv försöker jag undvika det så långt det går men det finns tillfällen då det är svårt att undvika. Jag använder min telefon ofta som GPS-navigator och då är det bra att kunna se på den.

Som tur är finns hjälpmedel. En hel uppsjö av riktigt dåliga och några bra hjälpmedel. Jag har testat en och är nöjd.

Den bästa lösningen är nog att integrera så mycket av mobiltelefonens funktioner i själva bilen; handsfree, navigator, fax, vad mer…

Själv har jag handsfree via blåtand i min bil vilket underlättar samtalshanteringen. Men jag saknar en inbyggd navigator och därför använder jag ofta min mobiltelefon till detta. Då är det inte så praktiskt att ha telefon liggandes någonstans.

I jakten på hjälpmedel tog jag fram en kravspecifikation, jag sökte något som:

  • inte påverkar inredningen i bilen
  • inte sitter på rutan
  • tillåter anslutning av laddare
  • inte är speciellt dyrt

Internet visade sig ha ett enormt utbud och det var svårt att via bilder se om alternativen fullt mötte kravspecen. Till slut hittade jag en mobiltelefonhållare från Clas Ohlson som jag nu testat.

Mobilhållaren, som passar Iphone, fästs enkelt i ventilationsutblåset utan att påverka inredningen. Den tillåter anslutning av laddare och kostar bara 99 kr. Dessutom är den relativt liten och oskrymmande.

Slutsats

Mobiltelefonhållaren från Clas Ohlson, art.nr 38-4026, möter min kravspecifikation och är ett bra hjälpmedel för att underlätta hanteringen av min Iphone i min bil. Rekommenderas varmt.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>