Appar till kidsen? Pappas Appar har tipsen

Har du barn i din omgivning eller helt enkelt barnasinnet i behåll kan jag glatt tipsa dig om Pappas appar.

Det kan säkerligen diskuteras om och när barn ska använda våra leksaker, i form av smarta telefoner eller surfplattor, men vi lämnar den diskussionen till ett annan inlägg och hoppar rakt in på recensionen av recensenten. 

Pappas appar är en blogg med 14 föräldrar som testar och recenserar appar för barn. Deras målsättning ”är att vara en tillförlitlig källa vad gäller utbudet av bra appar för barn”. Jag gillar just att Pappas appar så tydligt lyfter fram att det ska handla om bra appar. Bland annat recenserar de inte appar som innehåller reklam från tredje part eller köp inuti appen (in-app purchase). Vidare skriver de bara om appar de gillar, med betyg 3 eller högre.

Vad Pappas appar dock gör bra, utöver tydliga kriterier för vad de recenserar, är hur de recenserar. Alla testade appar klassificeras med tydliga ikoner, för; plattform(iPad, Android), ålder, språk, betyg, etc. Detta gör det väldigt enkelt att snabbt få en överblick om en app är bra eller inte samt om den möter de kriterier du själv söker. Se exempel nedan.

PappasAppar recension

Dessutom gillar jag skarpt att recensionerna innehåller länkar till youtube-klipp så att det går att se hur apparna ser ut när de används.

Pricken över i:et för mig dock är sökfunktionen. På bloggens högra sida finns ett verktyg för att söka bland alla recensioner. I App Store går det bara att göra sökningar på 1-2 kriterier vilket kan göra det svårt att hitta en viss typ av app. Sökfunktionen på Pappas appar som syns nedan gör det dock möjligt att snabbt hitta appar som matchar dina kriteriet vilket är varmt välkommet.

PappasAppar, sökfunktion

Fördelar

  • Tydligt koncept för hur/vad Pappas appar recenserar
  • Grymt bra sökfunktioner
  • Tydliga ikoner som sammanfattar recensionerna bra
  • Bra och tacksamt att det länkas till youtube-klipp så att det snabbt går att se hur appen är

Nackdelar

  • Hade varit trevligt om även appar med betyg lägre än 3 recenserades så att det blir enklare att välja bort dessa. Kanske hade en enkel lista med dessa appar kunnat duga?

Betyg

5

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>