TED – inspiration i massor

TEDDetta inlägg handlar inte direkt om produktivitet utan snarare om inspiration. Aldrig har det varit så enkelt att få en injektion av inspiration och ny energi, en känsla av att allt kan vara möjligt.

TED är en organisation som med sin hemsida lyckats få sin verksamhet att nå nya höjder i sin ambition att sprida goda idéer. Vad som började med en konferens för personer inom områdena teknologi, underhållning och design (Technology, Entertainment, Design) är idag ett arkiv av inspelade korta föreläsningar med ett bredare spektrum av ämnen.

Föreläsningarna hålls av framstående personer inom sina områden som antingen trollbinder sin publik med verbal förmåga eller med framstegen de gör. En föreläsnings ämne kan i sig vara av mindre intresse men framstegen eller personerna kan ändå lyckas trollbinda en så att, i alla fall jag, sitter klistrad och lämnar föreläsningen med nyfunnen energi och vilja att göra saker.

Några goda exempel:

TED för mig är ett medel att få värde i de vardagliga ögonblick då det annars kan vara svårt; pendeln på vägen till jobbet eller i väntan på någon.

TED finns även tillgänglig för iPhone och Android.

Annons: