Styrkan och enkelheten i att dela en kalender

Att kunna dela sin kalender är ett oerhört kraftfullt verktyg.

Om du så bara vill visa vilka lediga luckor du har, eller om du aktivt delar en projektkalender kan du snabbt och lätt boka och informera flera parter genom att bara lägga upp ett möte. Användningsområdena är många och som min vän Glenn skulle ha sagt: –”Det är gör-enkelt.”

Google Calendar är troligen det bästa verktyget, och mitt val av kalender vilken dag som helt. Just möjligheten att så enkelt kunna dela sina kalender, till exempel med sin fru eller sitt Korpenlag gör det fantastiskt.

Skapa en kalender med tränings- och matchtider för Korpenlaget så kan alla spelare se vad som gäller. Själv har jag en kalender jag kallar ”För kännedom” som delas med nära och kära där jag lägger upp intressanta händelser i framtiden.

Så här gör du:

Det är bara att trycka på den lilla pilen bredvid önskad kalender och välja ”Dela den här kalendern”.

Den enda du behöver göra därefter är att fylla i e-postadress till den person du vill dela din kalender med samt dennes behörighet.

Behörigheten ”Visa endast ledig/upptagen (dölj uppgifter)” ger oss möjligheten att dela med oss en kalender utan att visa vad vi gör på vår uppbokade tid. På detta sätt kan du få dina kunder att boka upp din lediga tid åt dig, så har du delegerat ytterligare en del av det administrativa arbetet. De kan lättare hitta en tid som passar dem och du slipper trassla med bokningar – alla blir glada.

Annons:

En tanke om “Styrkan och enkelheten i att dela en kalender

Kommentarsfunktionen är avstängd.