Stäng ute omvärlden med ljud

Ibland vill man försvinna från vardagens stoj och stök, under kort eller lång tid. Om det inte går rent fysiskt kan avskärmning med hjälp av ljud vara en idé. Vi tipsar dig om ett par nätbaserade tjänster för att lyckas med detta.

Behöver du en kort paus, exempelvis under ett Pomodoro-avbrott? För sådant fungerar donothingfor2minutes.com utmärkt. Sidan loopar strandljud och tickar samtidigt ned en timer på två minuter. Tiden går automatiskt upp till två minuter igen så fort du rör tangentbordet eller musen och tvingar dig på det sättet att faktiskt ta den där pausen. Det hörs ganska väl att ljudet loopar, men detta är ett mindre problem då det faktiskt bara rör sig om två minuters användning om du sköter dig.

Om du i stället behöver lite längre avkoppling finns sidan calm.com. Den erbjuder pass på två eller tio minuter, i sex olika tappningar samt med eller utan musik samt instruktör (guidance). Ljudbilderna är mer avkopplande än avskärmande, men bra. Instruktören är dock bäst avstängd – han gör åtminstone mig allt annat än lugn.

Är du ute efter ren avskärmning är simplynoise.com i kombination med ett par bra hörlurar guld värd. Sidan ger dig vitt, skärt eller brunt brus och inget annat. Bruset fungerar som en ljudmatta som täcker störande ljud i omgivningen, men då det är monotont behöver hjärnan inte lägga energi på att försöka tolka det och kan istället fokusera på annat. Skaparna av sidan har även en tjänst för att generera regnljud.

Har du tips på andra sätt att koppla bort dig från omvärlden med hjälp av ljud? Tipsa oss gärna!

Annons:

En tanke om “Stäng ute omvärlden med ljud

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>