CloudMagic

Om du är som jag använder du gladeligen en handfull molntjänster, exempelvis Evernote, Twitter, Facebook, Gmail, Google Drive och Dropbox, men du glömmer ibland bort var den där biten information du behöver låg.

Hade du bokningsbekräftelsen på resan i kalenderposten, som en PDF i Dropbox eller i arkivet i Gmail? CloudMagic hjälper dig genom att indexera alla tjänster och tillhandahålla en centraliserad sökfunktion.

Tillvägagångssättet är enkelt. Installera appen, skaffa ett konto och mata CloudMagic med de cloudtjänster du vill att tjänsten ska ha tillgång till. Autentiseringen sker om möjligt via OAuth, vilket utan att gå in på teknisk mumbojumbo innebär att CloudMagic själv inte får tillgång till dina inloggningsuppgifter. Har du multipla konton på samma tjänst hanteras det utan problem.

Efter att du bekräftat att du är du indexeras din data och blir därefter sökbar. Det går enkelt att begränsa vilken typ av information du är ute efter: filer, meddelanden eller annat. Möjligheter finns även till ganska avancerade sökoperatorer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genom att använda en sådan här typ av tjänst ger du tjänstleverantören tillgång till ganska mycket privat data. De är tydliga i sin integritetspolicy om hur de hanterar din information, men det är värt att ha i åtanke att du genom en sådan här tjänst ökar mängden sätt som din data kan kommas åt. Nu är förmodligen sannolikheten större att eventuella intrång sker för att du återanvänder lösenord, men risken finns.

CloudMagic finns till iOS, Android, Windows Phone, som webtjänst och som plugin till Chrome. Jag har bara testat Android- och webversionerna.

Bra

  • Gör vad den lovar och gör det bra

Mindre bra

  • Inte helt uppenbart hur utvecklarna ska tjäna pengar på tjänsten. Risken finns för begränsningar i framtiden.

 

 

Annons:

En tanke om “CloudMagic

  1. CloudMagic har gått över till att ha en betalmodell som tillåter 50 gratis sökningar i månaden. Pro-tjänsten som klarar fler än så kostar 5 USD/månad.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>