Skapa en vision med hjälp av den perfekta dagen

noun_303855Nu när det nya året börjat värmas upp ligger det nära till hands att blicka framåt och kanske till och med formulera en vision om var du vill vara i framtiden.

Men det är ju lite klurigt det där med att formulera visioner. Det blir ju lätt ganska fluffigt och floskligt. Men det finns en metod som kan göra din vision konkret, användbar och och handfast. Det handlar om att beskriva den perfekta dagen. 

Gör så här: Sätt dig med papper och penna, eller framför datorn och beskriv så noggrant du bara kan hur din perfekta dag ser ut. När vaknar du? Var är du? Vilka är du med? Vad äter du? Vad gör du? Hur mår du? Börja med morgonen och avsluta inte förrän du beskrivit vad du gör precis innan du går och lägger dig.

Genom att så konkret som möjligt skriva ner hur du vill att ditt liv ska vara skapar du dig en vision som kan hjälpa dig att prioritera vad som är viktigt i ditt liv. Du skapar också en målbild som hjälpa dig att motivera dig när det är tufft.

Lever du i en parrelation eller en familj kan det vara klokt att göra övningen var för sig och sedan jämföra dagar och diskutera likheter och skillnader. På så sätt kan ni få reda på vad som verkligen driver dina närmaste.

Hur ser din perfekta dag ut? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>