5 sätt att omvandla pengar till tid

Tidigare så har vi berättat om hur du kan spara tid genom att investera tid.

Detta är en uppföljning på samma ämne, men nu pratar vi om att spara tid genom att investera pengar. Vad kan du köpa för att få mer tid över till annat, och är det värt det?

Här är min lista:

Aktivitet Investera Besparing Ratio
Köp ett löpband
Jogga 3 timmar per vecka samtidigt som du betar av dina inspelade TV-serier så slipper du göra dessa saker var för sig. Du spar tid och blir vältränad samtidigt, kan det bli bättre?
5 000 kr 150 tim/år 33 kr/tim
Köp en diskmaskin
Om du inte redan har en så är detta ett givet sätt att spara tid på ett relativt billigt sätt.
2 000 kr 52 tim/år 38 kr/tim
Töm garderoben på strumpor och köp 20 exakt likadana par
Ut ur torktumlaren och rak ner i korgen. Ingen sortering mer, ingen jakt efter den förlorade andrastrumpan.
300 kr 6 tim/år 50 kr/tim
Köp en robotdammsugare
Låt den gå ett varv automatiskt ett par gånger i veckan så slipper du den stora dammsugningen. Köp till en liten handdammsugare för hörn och trappor så sitter du säkert.
3 000 kr 52 tim/år 57 kr/tim
Städhjälp hemma
Anlita en städfirma exempelvis 6 timmar per månad för att underlätta vardagen. Bonuseffekt: du mår bättre av ett välstädat hem vilket kan göra dig piggare och effektivare på andra områden.
20 000 kr/år 72 tim/år 278 kr/tim

Har du fler idéer på hur vi kan spara tid genom att investera pengar? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Annons:

8 tankar om “5 sätt att omvandla pengar till tid

 1. Men om man köper städhälpen så slipper man ju köpa robotdammsugaren… och då förbättras väl städhjälpens ratio? Eller hur var det nu? :)

  • Andreas Piirimets säger:

   Bra tänkt! Bästa totala ration borde vi nog ändå få genom att kombinera robotdammsugaren med städhjälp exklusive dammsugning eftersom städfirmans tid bör kunna minskas en hel del? ;) Sedan finns det ju även golvmopp-robotar för den som vill ta detta till sin spets.

   • Hahaha, vi har haft en iRobot scuba i flera år :P Spetstekniken idag är deras ”göra rent stuprännorna”-robotar, iaf om du ser till den svenska marknaden :)

 2. Tyvärr måste jag varna för robotdammsugaren. Den behöver tömmas och rengöras vilket kan ta fem minuter. Men överlag en mycket bra grej!

  • Andreas Piirimets säger:

   Instämmer. Jag har kört med robot i fyra år och det krävs ibland en rejäl rensning av damm i motorn, hjul och andra rörliga delar vilket tar lite tid. Men jag skulle ändå aldrig byta ut den mot en vanlig dammsugare.

 3. Sådana här ämnen gillar jag, jag inspireras till att tänka mer i samma banor. Här kommer några som jag kom på i skrivandes stund.
  – Däckhotell – förvarar, tvättar och byter dina däck.
  – Personalbil/tjänstebil – samlar mycket som har med bilen att göra: service, försäkring, andrahandsförsäljning, ev. amortering etc i en enda månadsbetalning.
  – Kemtvätt – stryker dessutom dina skjortor åt dig.
  – Anlita hantverkare – löser saker troligen både snabbare och snyggare än vad du själv skulle gjort.
  – Matkasse – levererar råvaror och recept hem till dörren.

  • Däckhotell är bra men har nog ett fruktansvärt dåligt ratio då byta däck och tvätta dem tar kanske 4h totalt och däckhotellet kostar 2000kr/år. 500kr/h. Men man kan å andra sidan väga in en korrekt förvaring och minskat slitage som följd vilket kan medföra ekonomiska besparingar istället.

   • Kajsa Björn säger:

    Ja, jag håller nog med, det är därför vi fortfarande inte använt oss av däckhotell. Men jag är fortfarande sugen då man slipper ha dem hemma och någon annan tar hand om hanteringen. Jag tycker inte det är jobbigt att byta, men jobbigt att släpa dem fram och tillbaka.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>