Säg NIX till oönskade samtal och reklam

NIX tumme ner

Hårddraget finns det två tillvägagångssätt för att få mer tid åt rätt saker. Antingen gör du saker effektivare och får tid över eller så prioriterar du vad du gör, eller inte gör. Detta inlägg faller under den senare kategorin.

Andreas har tidigare tipsat om hur du kan bli av med telefonsäljare. Här kommer 2 tips på hur du kan försöka föregå dem och slippa kontakten helt och hållet.

NIX-Telefon

NIX-Telefon är ett spärregister där du som privatperson kan spärra din telefon för oönskade samtal i marknadsförings-, försäljnings- och insamlingssyften. Sedan en tid tillbaka har det gått att spärra ett fast telefonnummer men sedan den 3 juni 2013 går det numera även att spärra mobilnummer.

Allt du behöver göra är att ringa 077 228 00 00 och följa instruktionerna. Bara ordinarie kostnad för själva samtalet tillkommer enligt ditt abonnemang.

SPAR(a)

Varför nöja sig med jobbiga telefonförsäljare? SPAR är Statens personadressregister där vissa reklamföretag hämtar våra adresser ifrån. Det är ett offentligt register som omfattar alla som är folkbokförda i Sverige. För att slippa, i alla fall en del, reklam kan du på SPAR:s hemsida spärra dina uppgifter för utlämning till direktreklam.

 

Två enkla tips som kan resultera i att du lägger mindre tid på saker du inte uppskattar så att du får mer tid till rätt saker.

 

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>