Prova i 30 dagar

Har du, som jag, någonsin velat lära dig något nytt eller sluta med en ovana?

Matt Cutts från Google föreslår, i den här TED-presentationen, att helt enkelt prova i 30 dagar. 30 dagar ska nämligen vara precis lagom länge för att lägga till sig en ny vana, eller bli av med en ovana.

Själv håller jag på att lära mig att stå minst en timme om dagen vid mitt skrivbord. En vana som kan tyckas vara utan speciellt högt PU-värde (personligt utvecklande). Tanken är att med inledningsvis små förändringar få dessa att fastna och bli till vanor istället för att ta sig an revolutionerande förändringar. Genom att börja i liten skala och lära mig hur jag bäst tar till mig förändringar är förhoppningen att lättare kunna genomföras större projekt.

Andra exempel på saker att prova i 30 dagar: cykla till jobbet, äta en ordentlig frukost, skriva dagbok, ta en promenad efter lunch, lära sig ett nytt språk…

I kombination med tekniken ”Don’t break the chain” blir detta ett kraftfullt sätt att lära sig nya saker, som faktiskt har en chans att fastna.

Annons:

2 tankar om “Prova i 30 dagar

Kommentarsfunktionen är avstängd.