#069: Trello – vad är det?

pbplay-2015I veckans podcastavsnitt pratar Andreas, Johannes, Kajsa och Daniel om kanbanverktyget Trello och vad man kan göra med det.

Längd: 12:58

Mer läsning och länkning:

Lyssna här:

 

Ladda hem: #069 – Trello – vad är det?

Prenumerera på podcasten via följande RSS-flöde: https://www.produktivitetsbloggen.se/kategori/podcast/feed/, eller genom iTunes.

Signaturmelodin är Rythme Gitan av Latché Swing.
 
<< #068: Så hanterar du din disk#070: Så prioriterar du medvetet >>
Annons:

7 tankar om “#069: Trello – vad är det?

  • Johannes Krunegård säger:

   Vi använder Slack i Produktivitetsbloggens redaktion och gillar det. Vi återkommer med ett inlägg om det inom kort.

 1. Själv har jag försökt börja med Trello flera gånger utan att lyckas.
  Slutsatsen jag har gjort är att man kan använda trello som en teknik och arbetsverktyg för att komma fram till vad man vill. Men visst har ni rätt, deras dimensioner skär sig något.

 2. Tommy Tisén säger:

  Jag gör exakt samma som föregående talare, frilansande utvecklare dock.

  Jag har testat både Trello och andra alternativ, och har till slut fastnat för KanbanFlow.com. Enkelare och smidigare tycker jag. Utvecklat av ett företag i Göteborg.

  • Daniel Bergman säger:

   Tack för tipset om kanbanflow.com – den tjänsten hade jag inte sett innan. Gillar att den har en inbyggd pomodoro-timer också. Prismässigt är det ingen större skillnad mellan tjänsterna.

 3. Tack för senaste avsnittet! Lyssnade just på det, och började fundera på att använda Trello till att hantera kundprojekt tillsammans med mina kunder (jag frilansar som webbdesigner). Alltså för att kunna lägga in olika uppgifter jag har att göra, för att visualisera hur vi ligger till, vad som finns att göra och inte minst vad som har gjorts. Och då även kunna lista kundens uppgifter, såsom att skriva en text, skicka över material etc.

  Min fundering är hur ni använder Trello tillsammans med övriga GTD-system? Jag kör t.ex. Omnifocus just nu. Ska jag då lägga in uppgifterna dubbelt för kundprojekten? Och jag tänker att det är ju inte optimalt att ha flera system, men jag kan heller inte tänka mig att köra hela mitt GTD-system i Trello. Vad har ni för tankar kring detta?

  Och en fråga till, det går inte att få Trello på svenska va? Jag tänker att för vissa av mina kunder skulle det underlätta.

  • Daniel Bergman säger:

   Vad jag vet finns inte Trello på svenska. Det skulle säkert gå att ordna med någon sorts plugin till Chrome eller Firefox, men inbyggt finns det inte.

   På jobbet använder vi Trello mer för flödesvisualiseringar, men det finns folk som har det som ett delat att göra-system och som funderar just på hur de ska kunna köra GTD också. Deras situation är dock lite speciell då det handlar om människor som delar på exakt samma arbetsuppgifter, och de ser att fördelarna med Trellos visualiserings- och delningsmöjligheter uppväger de som finns i mer rena GTD-verktyg.

   För egen del kör jag GTD och Trello i kombination. Jag är med i en handfull Trello-tavlor där jag förväntas hålla lappar och innehåll uppdaterade. Det blir absolut överlappning och en del jobb med att hålla mig i synk mellan alla verktyg, men då Trello är en etablerad standard hos oss för vissa processer måste jag anpassa mig till den verkligheten. Trello är generellt på en högre nivå och går inte ned i vardagens smågrus som GTD gör. Jag kan ta att det krävs lite extraarbete för mig att hålla allt rullande, givet att alla andras arbete blir enklare när vi använder oss av Trello.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>