När personliga förbättringar blir försämringar

pbSvD publicerade i förra veckan en läsvärd artikelserie (del 1, del 2, del 3) om ständiga förbättringar på det personliga planet. Som respons på den skriver Pernilla Söder (också i SvD) om hur produktivitet nästan knäckte henne, med sjukskrivning och KBT som följd.

Jag tycker att det är bra av SvD att ta upp produktivitet och förbättringsarbete, men förutom i slutet av del 1 missas en för mig central del av allt detta: det gäller att ha kul också.

Om du, i ditt arbete med att bli mer produktiv, förbättra dig själv, hantera din tid bättre eller vad än ditt mål är, känner att det du gör inte är roligt är det dags att stanna upp och tänka efter. Du gillar förhoppningsvis att ha kul, så något är fel när det du gör för att bli bättre får dig eller andra att må sämre.

En av definitionerna som finns av missbruk är att du själv eller någon annan påverkas negativt av ditt upprepade beteende. Reflektera därför gärna över vad du håller på med. Vad är ditt syfte med att öka din produktivitet? Vad ska du göra av den tid du sparar på att optimera varje vaken minut?

Rätt använda är de verktyg både vi och andra gillar fantastiska. Däremot är inte personliga förbättringar som leder till försämringar fantastiskt. Du förtjänar bättre än att landa i det träsket.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>