Koll på vikten med wifi-vågen

Jag är ingen person som brukar väga mig eller hålla koll på min vikt. Men så är jag en tekniknörd som gillar de flesta prylarna vars syfte är att hålla mig digital och social. Och det gör denna våg från Withings, som kan få även den nördigaste av oss alla att vilja hoppa upp på vågen flera gånger om dagen.

Jag har faktiskt letat efter den ett tag sedan jag stötte på en utmaning på jobbet mellan två kollegor. De hade en vikttävling och höll koll på varandra i en app sina mobiler. Jag frågade den ene som glatt visade mig hans och andra kollegors viktkurva. Det enda de gjorde var att väga sig varje morgon och sedan var det klart. Vågen är uppkopplad mot det lokala nätverket trådlöst och skickar omgående dagens invigning till Withings servrar. Därefter synkas allt ned tillgängligt till appen i mobilen.

Smart, tillgänglig och enkel, precis som teknik måste vara för att den breda massan ska ta till sig. Vi har faktiskt nämnt vågen tidigare i samband med tjänsten Beeminder, som hjälper dig att hålla igång träningen. Prislappen för Withings våg är något över tusenlappen så har en sådan pengalapp liggandes hemma och drälla är denna en investering i både nöje och hälsa.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>