3 metoder när din att göra-lista lever sitt egna liv

När att göra-listan har svällt lite för mycket, sådär att du börjar känna att du lika bra kan dricka kaffe eftersom listan ändå kommer att vara enorm oavsett vad du tar tag i, då är det verkligen läge att börja jobba ikapp.

Hur gör man det på bästa sätt?

Jag använder mig av tre metoder, nedan listas dessa i effektivitetsordning:

1. Säg nej eller avstyr uppgifter
Väldigt effektivt. Måste jag verkligen göra detta, eller kan uppgiften föminskas? Avstyr allt som du inte måste och inte vill göra.

2. Jobba natt
Nattpasset skall inte underskattas. Sov minst fyra timmar och se till att få sova ostört och ordentligt (8-9 timmar) natten efter så är återhämtningen enkel. Använd 80%-regeln under natten: de flesta uppgifterna är klara när du gjort 80%, det behöver inte vara perfekt. De sista 20% tar 80% av tiden, skippa det.

3. Delegera
Nya uppgifter eller projekt kan delegeras ganska enkelt, men att delegera uppgifter som du redan tagit på dig och är insatt i är ofta svårt, speciellt om du redan påbörjat uppgiften. Förutom att gå igenom läget med den du delegerar till så måste du ofta stanna kvar i uppgiften och följa upp med den som dutför uppgiften åt. Ineffektivt. Delegera nya uppgifter och gilla läget kring de befintliga.

Detta är mina tankar. Hur agerar du när din att göra-lista har gått överstyr? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Annons:

En tanke om “3 metoder när din att göra-lista lever sitt egna liv

  1. Daniel Bergman säger:

    Medhåll angående att säga nej till saker. Det gäller dock att vara diplomatisk när det kommer till avstyrandet och tydliggöra att det inte handlar om arbetsflykt utan snarare prioriteringar.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>