Koppla ett kortkommando till ditt vanligaste mejl

mejlMånga mejl är ju av den arten att man skickar samma upprepade gånger. Det kan handla om tidrapporter, intresseanmälningar eller säljmejl. Men visst är det trist att fylla i samma adress och skriva liknande innehåll i mejl efter mejl? Vore det inte flott om du med ett kortkommando kunde få upp ett färdigskrivet mallmejl med mottagare och ämnesrad redan ifyllt? Nu är det så tursamt att det är möjligt, i alla fall om du har en windowsdator.

Gör så här:

  1. Skapa en ny genväg på skrivbordet. Det enklaste sättet är att högerklicka på skrivbordet och välja ”Ny” > ”Genväg”.
  2. I rutan för platsen genvägen ska gå till skriver du ”mailto:epostadress@server.se” (fast du byter ut adressen till den du vill skicka till).
  3. Ge genvägen ett passande namn och klicka ”Slutför”. Nu ligger det förhoppningsvis en ny genväg på skrivbordet.
  4. Högerklicka på genvägen och välj ”Egenskaper”. Klicka på fliken ”Genväg” och fyll i ett kortkommando i rutan för just kortkommando. Tänk på att välja ett som du inte använder i något annat program.

När du nu använder kortkommandot borde ditt e-postprogram öppna ett nytt mejl med mottagaradressen redan ifylld. Vill du ha ämnesrad, CC-adresser eller innehåll förifyllt kan du skriva de variablerna redan i steg 2 ovan enligt den här mallen: ”mailto:epostadress@server.se?subject=Önskad ämnesrad&cc=kopiaadress@server.se&body=Önskat innehåll”. Enkelt va?

Jag använder det här för att skicka in saker i mitt att göra-listesystem. När jag trycker Ctrl och nolla på det numeriska tangentbordet kommer ett mejl upp med adressen till min system ifyllt. Snabb som tusan kan jag då skriva ner vad jag vill ha gjort i ämnesraden och skicka iväg.

Om du inte riktigt fattade min beskrivning eller vill ha fler detaljer kan du läsa mer om samma tips på How to geek.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>