Sponsrat: 7 anledningar att välja ljudbok

Detta inlägg är sponsrat av Nextory. Längst ner ser du hur du kan testa tjänsten gratis i 30 dagar. 

På var och varannans nattduksbord ligger en trave olästa böcker som väntar på att bli lästa. Många gånger har jag tänkt: ”Om de bara fanns något sätt för dem att självmant hoppa in i huvudet”. Men att lyssna på dem istället för att läsa dem är ju på sätt och vis ett sätt att få dem att hoppa in i huvudet. Ändå har jag dragit mig för att välja ljudboksalternativet. För att övertyga mig om motsatsen har jag hittat sju anledningar att välja ljudbok istället för pappersbok.

1. Boken fastnar bättre

Att lyssna på en bok som du tidigare läst kan vara ett bra sätt att få den att fastna. Du engagerar flera sinnen i texten och får en enkel och snabb repetition.

2. Nu lär dig snabbare

På många apparater som spelar upp ljudböcker går det att ställa in att ljudet går 1,5 eller 2 gånger snabbare än det spelades in. På så sätt kan du klämma en bok på upp till halva tiden.

3. Du kan spara tid

Med en ljudbok i öronen kan du passa på att göra andra saker samtidigt. Stryka klänningen, tvätta bilen eller måla staketet. Du lär dig och får underhållning samtidigt som du gör nytta.  Multitasking är inget vi normalt rekommenderar men lyssnar gör du ju ändå hela tiden, så då kan du lika gärna lyssna på någonting vettigt.

4. Underhållning

Att lyssna på en röst som läser en bok kan vara lika underhållande eller rogivande som att lyssna på musik. Är det författaren själv som läst in boken kan det dessutom ge en annan dimension till texten.

5. Det är effektivt

För böcker där detaljerna inte är det du är ute efter kan det vara klokt att välja ljudboksvarianten. Det är lätt att ta till sig de stora dragen och du behöver inte lyssna på helspänn hela tiden för att fatta de stora koncepten.

6. Det är bekvämt

Det är lätt att ladda ner ljudböcker till din telefon, mediaspelare eller dator. Telefonen har du ju ofta med dig och därmed har du ju också ditt ljudboksbibliotek i fickan. Enkelt och bekvämt.

7. Tycke och smak

Vissa tycker det är tråkigt att läsa men tycker det är kul att lyssna, så är det bara. Du kan var en av dem. Är du det är det en anledning så god som någon att blada iväg till biblioteket och låna några ljudböcker.

Så, det här med ljudbok låter ju inte så illa. Har du fler anledningar till varför jag borde lyssna på ljudböcker, eller tips på ljudböcker jag borde höra? Skriv av dig i kommentarsfältet.

Detta inlägg är sponsrat av den piffiga ljudbokstjänsten Nextory. För att testa tjänsten gratis i 30 dagar följ den här länken och säkerställ att ordet ”produktivitet” står i rutan för kampanjkod. 

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>