Mitt skrivbord: Michel

mitt-skrivbordVi fortsätter vår skrivbordsserie, och nu har det blivit min tur. Jag tog den här bilden för någon månad sedan, inför min nuvarande pappaledighet. Lite har hänt sen dess runt omkring, men skrivbordet ser hyfsat likadant ut.

Jag brukar få kommentarer kring att mitt skrivbord ser så tomt ut. Enligt David Allen så har folk med tomt skrivbord oftast stökigare i huvudet än de med stökigt skrivbord. Låt mig ge er en liten inblick inte bara över mitt skrivbord utan även in i mitt huvud.

mitt skrivbord, michel

Ja, det kan verka som att ingen jobbar här men tro´t eller ej, det gör jag. Den främsta anledningen till att jag har en ambition av att ha en så distraktionsfri omgivning som möjligt är för att bättre kunna fokusera på det jag ska. Jag vill alltså inte se saker som jag inte behöver se för tillfället.

Vad är det då jag medvetet valt att ha på mitt skrivbord?

1. Inbox. Första anhalten för fysiska saker som kommer in på mitt kontor samt i mitt huvud. Storleken och ordningen varierar.

2. Anteckningar snabbt. Post-its och mindre anteckningsblock för att snabbt kunna skriva ner och för tillfället få bort saker som kommer in i mitt huvud och stjäl min uppmärksamhet. Just denna dag har jag hunnit tömma skrivbordet på post-its och lagt i min inkorg eller digitala ”att-göralista”. En riktigt hektisk dag kan dock skrivbordet tillfälligt invarderas innan jag hunnit behandla alla post-its.

3. Trådlöst tangentbord och mus. Medvetet trådlöst för att slippa tänka på kablar som är i vägen, korvar eller krånglar. Värt investeringen.

4. AffirmationsramIstället för fotografier har jag en nätt digital variant som på ett smidigt sätt visar ett urval av humörhöjande bilder och texter. Även påminnelser om saker jag för tillfället försöker bli bättre på.

5. Bärbar dator. Jag stänger väldigt sällan ner min dator fullt utan försätter den i viloläge så att jag snabbt kan ta vid där jag lämnade.

6. Telefon. Det ringer mest in på denna. Använder mobilen för att ringa ut. När bilden togs så höll jag i mobilen annars hade den legat bredvid affirmationsramen. Jag har ingen ännu men på min inköpslista finns en hållare för telefonen.

7. Utökad inbox. När jag bearbetat min inbox så hamnar dokument antingen i:

 • 30-dagarsarkivet (läs pappersinsamlingen)
 • som skannade dokument i min dator
 • referensmaterial per leverantör (jag jobbar med inköp)
 • i den utökade inboxen under tre kategorier:
  • Ta tag i nu
  • Att läsa
  • Utlägg och kvitton

8. Anteckningsblock och pennor. Nära till hands men ur vägen. Vill inte behöva se dem förrän jag behöver dem och då vill jag kunna komma åt dem fort.

9. Senaste goda exempel. Positiva påminnelser.

10. Kontorsmateriell. Ur vägen och utom synhåll men tillgängligt. Jag vill inte se saker jag inte behöver och därför ligger kontorsmaterialet samlat i lådor.

11. Utsikt. Utmärkt för en liten mikropaus och för att kanske få ett annat perspektiv kring vad jag gör för tillfället. Går lite emot vad jag skrev inledningsvis om distraktionsfri miljö, men fördelen utsikten har är att den utgör ett fönster för mina tankar att få lova att vandra lite fritt och beta på innovationsfälten.

Förbättringspotential

 • En skärm till. Jag har alltid minst två exceldokument öppna och det är ofta jag önskar mig lite mer yta för bättre överblick.
 • Höj- och sänkbart skrivbord vore trevligt. Jag är 1,90 lång och behöver troligen byta arbetsställning lite oftare.
 • Mindre byggarbetsplats på andra sidan gatan.
 • Whiteboard (införskaffad och hänger mittemot men ej satt i system riktigt ännu)
 • Bättre hörlurar än in-ear-varianten jag har just nu.
Annons:

2 tankar om “Mitt skrivbord: Michel

  • Michel Björn säger:

   Nr 10 är ju egentligen tre draglådor men där är bara kontorsmaterial som häftapparat, sax, hålslagare. Märkmaskinen sitter receptionisten på och vaktar som en hök.

   Jag ska nog tillägga att skåpet längst in är ett skåp för prover. Som inköpare får jag en hel del prover skickade till mig från befintliga och förhoppningsfulla leverantörer. De hamnar här i ett första skede innan de skickas ner i förrådet.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>