Jag är egentligen inte bra på det här

”Inte visste jag att du var bra på sånt!” är en vanlig reaktion som jag får av folk när jag berättar om att jag skriver på Produktivitetsbloggen.

Mitt svar brukar vara ”Nej, just det”. Anledningen till att jag är intresserad och fascinerad av personlig produktivitet är just att jag inte är bra på det. Hade jag varit duktig på att hålla många bollar i luften och få saker gjort skulle jag ju inte behöva system och metoder att få mig att göra det jag ska ha gjort. 

En lärare som jag hade på högstadiet sa till mig ”Johannes, du är inte lat. Du är bekväm av dig”. Och det är sant; om det finns ett enkelt sätt att göra något så väljer jag det. Det tror jag också just det är en av orsakerna till att GTD funkar för mig.

För GTD och personlig produktivitet handlar ju om att göra det enkelt för sig. Systematisera, förenkla, tydliggöra och konkretisera. Tidigare har jag inte fått saker gjorda för att det varit jobbigt och besvärligt. När jag gör det enkelt kan till och med jag, som är lite bekväm av mig, få saker gjorda.

Så du som klarar att hålla många bollar i luften och är produktiv av födsel och ohejdad vana kanske inte får ut så väldigt mycket av den här bloggen egentligen. (Men om du ändå gör det så, varsågod.)

Om du precis som jag, varje dag kämpar med att få något ur händerna kan Produktivitetsbloggen inspirera till att göra det enklare att få saker gjorda och kanske bidra till skillnaden mellan lat och bekväm.

Annons:

En tanke om “Jag är egentligen inte bra på det här

  1. Ja, för om det är något jag märkt så är det att man inte blir mer disciplinerad av GTD, men man får möjlighet att göra mer och må bättre med den disciplin man redan har.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>