Gör upp om utgifterna enkelt

Fjällresan med kompisarna är över och det är dags att klura ut vem som betalt vad, vilka som är skyldiga och hur mycket varje person borde ge/få. Komplexiteten växer med antalet utlägg och hur kan detta smidigast lösas? Webappen Expense sharer är svaret.

På sidan Expense Sharer arbetar du med olika personers utgifter i olika steg.

  1. Ange vilka personer som ska dela på kalaset
  2. Lägg till utgifter under respektive person, samt ange vilka som ska dela på den utgiften och till hur stor del
  3. Klicka på Expence Report och få resultatet

Exempel: Kajsa, Johannes, Michel och Daniel har varit i fjällen. Kajsa har betalt stughyran, Johannes middagsmat och bilbränsle, Michel dryck och Daniel har stått för frukostkostnaden. Michel åkte buss till fjällen och ska således inte betala för bränslet. Johannes gillade inte Daniels frukostval så han skippade den. Daniel drack bara kranvatten, vilket gör att han inte bli skyldig för drycken. Se skärmdumpar över kostnader och resultatrapport nedan. Klicka på bilderna så blir de större.


Gör upp om utgifternareport

Fördelar:

Enkelt, smidigt, tydligt, gratis.

Minimalt med banköverföringar.

Nackdelar:

Ifylld data sparas inte och rapporten beskriver endast resultatet. Så om ett fel upptäcks eller någon vill ha utgifterna specificerade måste den som fyllt i antingen gjort en skärmdump enligt ovan eller fylla i allt på nytt.

Jag tycker det har varit väldigt smidigt och har använt det både vid födelsedagar, då olika vänner köpt olika delar av presenten, samt kalas där arrangörerna lagt ut för olika delar.

Annons:

2 tankar om “Gör upp om utgifterna enkelt

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>