Ät rätt för bättre hår

”Äta bör man annars dör man”, har du hört den förut? Det har du säkert, men har du hört denna ”ät rätt så slipper du en kal plätt”? Nej, det har du troligen inte eftersom jag kom på frasen precis.

Om du vill förvalta dina hårsäckar på bästa sätt så bör du tänka på vad du äter då en hel del mat stimulerar din hårväxt mer. Vill du (som jag borde ha gjort för 10 år sedan) hoppa på en hälsosamt-hår-diet, prioritera detta i ditt dagliga matintag:

Magert rött kött
Bristen på järn verkar vara en gemensam nämnare hos bland andra kvinnor som upplevt håravfall. Magert rött kött är därför bra att få i sig, annat mat rik på järn är tex kalkon och torkade frukter.

Ägg
Ägg är fullt av biotin, en B-vitamin som hjälper håret att växa på i rikliga mängder.

Bananer och öl
Bananer och öl bland annat innehåller kisel som förbättrar din hårtjockhet. Det finns också studier som visar att kisel också motverkar benskörhet. Vill du vara mer ”hardcore” så satsar du på ljusare öl gjord på humle och korn tex ljusare ales, de ska visst vara rikast på kisel.

Foto: Pontus Ferneman

Annons:

8 tankar om “Ät rätt för bättre hår

 1. Hej Jag är en 22 årig man med tjockt hår men har tyvärr lite vikar, det är ärftligt med håravfallet i min släkt.
  Hittade något som heter Priorin
  som nnehåller biotin som bidrar till att bibehålla normalt hår. Varje kapsel består av ett komplex av biotin, hirsextrakt, vetegroddsolja, B-vitaminet pantotensyra och aminosyran L-cystin. Priorin kostar 400 kr per månad och tydligen kommer håret tillbaka efter 3 månader.
  Så min fråga är ska jag köra på detta eller ska man äta rätt av rätt sak för att sedan få tillbaka hår, och hur lång tid brukar det ta.
  Är för övrigt inte tunnhårig än utan har mest lite vikar.

  Skulle vara jätte tacksam för svar Med vänliga hälsningar
  Niklas

  • Erik Börjesson säger:

   Hej Niklas!
   Jag kan bara svara för mig själv där mina hår-vikar mer är hår-insjöar och tycker personligen inte att det inte är värt att ödsla massa pengar på hårtillväxt i form av piller, kapslar eller dylikt. Va riktigt stolt och nöjd över att du är just du, precis som du är!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>