Förenklad inloggning vid dubbla konton

komihagmigAtt klicka i rutan ”Kom ihåg mig” i olika inloggningsforum kan underlätta vardagen för de allra flesta. Vare sig det är mailen, facebook eller adminsidan till bloggen så sparar det tid och frustration att slippa att ännu en gång skriva i sitt användarnamn och lösenord för varje ställe.

Men vad händer när ni har en gemensam dator i hushållet? Vem är det som får det snabbt och lätt och vem är det som måste ändra varje gång? Måste ni välja?

En lösning är att använda olika webbläsare, dvs att ha det ena kontot öppet i Chrome och det andra i Internet Explorer. Använder du Gmail finns en annan lösning vid dubbla mailkonton där det går att lägga till ett extra konto till din användare. Det gör du genom att klicka på din bild eller din mailadress längst uppe till höger, välj Lägg till konto och logga in på det andra kontot. Sen är det bara att byta uppe i hörnet vid behov.

Eventuellt sparar det mer frustration än vad det sparar tid, men det tidigare ska inte underskattas.

Annons:

5 tankar om “Förenklad inloggning vid dubbla konton

  1. Ja, det är inte mycket till säkertstänk.

    Men hursom, jag förstår inte problemet. Varje användare på datorn har naturligtvis sitt eget användarkonto.

    • Problemet är att du bör ha fler än en barriär att korsa. Om en dator lämnas inloggad en kort stund eller om någon forcerar logginet så ska åtkomsten för inkräktaren vara begränsad.

    • Kajsa Björn säger:

      Inlägget är främst riktat mot hemmamiljö där det kanske oftare är fallet att du delar dator med någon annan. Sen är det skillnad på vad som är acceptabelt och vad som alla ändå gör.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>