Fånga skärmen med Skitch

skitchVerktyg för att göra ”skärmdumpar” eller ta bilder av ens skärm har funnits länge. Men på senare år har de fått sig en liten renässans.

En av de populära nymodigheterna går under namnet Evernote Skitch då det nyligen blivit uppköpta av Evernote. Vi tar en titt på vad och hur denna uppfräschade variant kan göra din vardag en smula enklare.

På den gamla goda tiden använde vi oss av tangentbordsknappen ”Print Scrn” högst upp och en bit till höger.

Den gamla goda tiden...

Då tar datorn en bild av vad som visas på skärmen. Dock är vi sedan tvungna att klistra in bilden i ett mer eller mindre avancerat bildverktyg för att hantera skärmavbildningen. Allt blir avhängt hur väl fungerade bildbehandlingsprogram vi har.

Där Skitch, och övriga omdaningar, nu tar vid har skärmavbildningsfunktionen integrerats i ett verktyg som underlättar hanteringen av bilden, men ger oss också verktyg för att förädla skärmdumpen. Allt under devisen att en bild säger mer än tusen ord (läs även mer om Lucidchart på temat).

Vi går inte igenom samtliga funktioner här utan hänvisar er istället till denna video från teamet bakom Skitch och koncentrerar oss på hur Skitch kan underlätta.

Styrkan hos Skitch ligger i enkelheten att genomföra följande tre saker:

  1. Enkelt kunna välja det område som ska ”fotograferas”
  2. Möjligheten att förädla bilden genom att kunna lägga till hänvisande figurer och beskrivande text
  3. Enkelheten att dela med sig av den förädlade bilden

Allt detta i ett trevligt gränssnitt.

skitch skitchat

I och med att Evernote köpte upp Skitch har det för oss Evernoteanvändare blivit än mer kraftfullt då det går direkt att spara bilder till Evernote, och från Evernote öppna upp bilderna igen.

Fördelar

  • Gör det enkelt att dela med sig av ett skärminnehåll med förtydligande information
  • Snyggt
  • Integrerat med Evernote

Nackdelar

  • Ytterligare ett program som behöver installeras och sökas upp när det ska användas

 

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>