Evernote Hello, hejdå; fota visitkort istället

Evernote-logotypEvernote har en tjänst, eller snarare en gratis mobil-app till iOS och Android, för att komma ihåg människor du träffar: Evernote Hello. Tanken är att använda appen för att spara ned kontaktinformation, foto samt tid och plats för möten i Evernote på ett strukturerat sätt.

Jag har testat Hello men var inte speciellt imponerad utan använder numera ett annat Evernote-baserat trick för att hålla koll på mina kontakter.

Tanken med Evernote Hello är god, men utförandet sämre. För att fungera bra måste man hala upp mobilen och ta ett ta foto av den man möter och därefter antingen be hen att mata in sina uppgifter själv i appen eller själv göra det. Det känns både på gränsen till att vara integritetskränkande och och är en massa jobb, plus att programmet kräver en viss struktur på informationen och är föga förvånande inte helt anpassad för svenska förhållanden.

Visst, att ha foton på alla människor man interagerar med kan väl vara smidigt ibland och de anteckningar som Hello sparar ned är snygga, men personligen träffar jag inte så många i jobbet att det är värt mödan.

Jag har i stället gått över till att hitta kontaktinformation och hålla koll på mina interaktioner genom den gamla trotjänaren visitkortet i kombination med textsökning i bilder i Evernote. När jag får visitkort fotar jag dem med mobilen eller kör dem i scannern och laddar därefter upp dem i Evernote. Efter att anteckningen synkat, plus lite till tid baserat på om du har premiumkonto eller inte, är de sökbara. Eventuell kompletterande information jag vill ha med, eller fler ord för att göra det lättare att hitta åt vissa personer igen, lägger jag till under bilden i anteckningen.

Om du tycker att arbetssättet låter bekant så har Johannes skrivit om hur du kan hålla koll på böckerna i dina bokhyllor genom att använda samma funktionalitet.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>