Intressanta e-böcker – gratis via nätet

Vi har tidigare tipsat om Kontentan och 12manage, bland annat som intressanta alternativ till att köpa facklitteratur. Det vi har glömt är det som kanske borde vara naturligast för oss. Biblioteken runt om i landet tillhandahåller inte bara böcker, utan även tidningar, ljudböcker och e-böcker. Dessutom är det gratis.

Utbud och regler för lån varierar från bibliotek till bibliotek, men min erfarenhet är att det finns mycket matnyttigt att sätta tänderna i och att personalen dessutom är behjälpliga att beställa hem det man önskar om de har möjlighet. Bland annat har jag hittat flera av Fexeus böcker och Jim Collins bästsäljare Good to great.

För att bli medlem krävs oftast ett besök till biblioteket, men därefter fungerar det utmärkt att låna e-böcker via nätet. E-böcker är perfekta till exempel när du ska på semester och inte vill släpa en tung resväska eller när du sitter på tåget och glömt boken hemma. De går nämligen att ladda ner direkt i telefonen eller paddan, bara rätt programvara finns installerad. Vilken rätt programvara är brukar det finnas rekommendationer om på bibliotekens hemsida, men jag har kört Bluefire reader till iPhone/iPad.

3 sammanfattande fördelar:

  1. Gratis – ingen investering krävs, vilket även gör att du kan våga testa mer nytt
  2. Bra utbud
  3. Lätt & smidigt – inget besök, ingen vikt, inget utrymmesstöld
Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>