Evernote: Favoriter

Evernote-logotypFöljande snubblade jag över av en slump i Evernote.

Fältet mellan menyraden och själva anteckningarna, det som i svenska versionen heter favoritfältet och på engelska Favorites Bar, går att anpassa genom att dra in anteckningar, sparade sökningar, taggar eller annat.

Du kan även skapa avgränsare för att snygga upp och separera grupper av favoriter. Se exemplet nedan. Om du inte ser favoritfältet kan du plocka fram det i Vy-menyn.

Det känns ganska självklart att man ska kunna använda något som heter favoritfältet på detta sätt, men då jag har använt programmet nästan dagligen under lång tid och helt missat det är min tanke ”om inte jag visste detta är det förmodligen fler som inte heller har koll på det”.

I mitt favoritfält har jag nu således exempelvis min inköpslista och taggar jag frekvent använder. Om du tycker dig känner igen taggarna 1-Now och 2-Next är det inte jätteförvånande – de kommer från The Secret Weapon som vi tipsade om för ett tag sedan. En post kommer om det också någon dag.

Det finaste i hela kråksången är att utseendet på favoritfältet bara sparas lokalt. Jag kan alltså ha en uppsättning hemma och en annan på jobbet, vilket är praktiskt då jag använder tjänsten väldigt olika beroende på var jag är.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>