Recension: Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet

9789137147734Som vi skrivit om tidigare och pratat om i vår podcast släpptes under våren den svenska översättningen av David Allens bok Få det gjort!. Nu har jag äntligen haft möjlighet att läsa ut den jag tänkte dela med mig vad jag tyckte om den. (För dig som inte tidigare kommit i kontakt med boken eller GTD kan jag rekommendera  vår GTD-skola.)

Det första som slår mig, nu när jag läser boken igen, är hur amerikansk boken är, även i svensk översättning. Den är skriven på det där typiska amerikanska sättet att först skriver man vad man tänkt skriva, sen skriver man det man vill skriva för att sen beskriver man vad man skrivit. Boken blir onödigt lång och har en del transportsträckor. Jag förstår att det finns ett syfte med att utveckla tankarna kring metodiken, men essensen av den kan sammanfattas i punktform.
En sak som tyvärr irriterar mer än jag trodde att det skulle göra är att den nya svenska upplagan innehåller en hel del korrekturfel. Det påverkar inte förståelsen av innehållet men sänker trovärdigheten och kvaliteten på texten avsevärt. Lite trist för den som är nyfiken och läser boken för första gången.
Okej, jag kanske är lite väl kritisk och slår ner på småsaker. För i grund och botten är det en bok som kan förändra livet. För med sin metod och handfasta beskrivning av den har David Allen gjort många människors tillvaro enklare och fri från onödig stress. Och varje gång du läser boken så kommer du upptäcka ytterligare ett nytt perspektiv på metodiken och ditt eget sätt att arbeta.
Och det nya kapitlet, där Allen går igenom hur GTD-metodiken är en tillämpning av forskning om positiv psykologi, sätter metoden i ett större sammanhang.
Så trots att boken är fluffigt amerikansk och bjuder på några paradtryckfel tycker jag du ska köpa den och läsa den, flera gånger.
Boken finns att köpa på Bokus och kostar i skrivande stund 194 kronor.
Har du också läst den nya utgåvan? Vad tyckte du om den? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!
Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>