Väderskydda surfplattan billigt

Med sommaren kommer campingresorna, strandhängen, båtturerna och liknande utflykter ut i verkligheten. Om du vill ha med dig din e-bokläsare eller surfplatta och minska riken för att sand eller vatten skadar den, men fortfarande kunna använda apparaten, finns det lösningar som exempelvis denna från Kjell & Company.

Om du har tänkt utsätta dina prylar för rejäla utmaningar är den typen av produkter förmodligen utmärkta, men det finns billigare alternativ som kan passa om du inte tänkt bada eller bygga sandslott med din elektronik.
När jag skulle till Spanien för ett par år sedan ville jag kunna använda min e-bokläsare på stranden. Jag kände att det var onödigt att införskaffa ett dyrt elektronikfodral som jag bara skulle använda ett par dagar per år, så i stället gick jag och köpte återförslutningsbara fryspåsar, liknande dessa från Clas Ohlson. 3 liter räckte utmärkt för att rymma min e-bokläsare. Att det var tryck på ena sidan påsen spelade ingen roll, då jag kunde ha den sidan mot baksidan av läsaren.

Fryssäkra påsar gör att plasten är tjockare än normala plastpåsar, vilket kändes som en extra säkerhet mot sandkorn och saltvattenstänk. Trots tjock plast gick det utmärkt att använda pekskärmen – något jag var rädd för skulle kunna bli ett problem. För kostnaden av cirka en krona per påse kändes det dock som en risk som var värd att ta, speciellt då jag i värsta fall fortfarande kunde använda dem till det de var avsedda för.

Resan gick bra: jag kunde läsa på stranden och elektroniken överlevde utan problem. Jag har fortfarande två påsar i ett fack i min resväska utifall att de skulle behövas.

Som sagt skulle jag inte göra en sådan här fullösning för elektronik som kan bli utsatt för allt för mycket natur, men som ett enkelt och billigt skalskydd fungerade det utmärkt.

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>