Dör blommorna på kontoret? Här är lösningen

Vi har blommor på vårt kontor som dör hela tiden. Ingen av oss har speciellt gröna fingrar eller intresserad av att ta hand om växter, samtidigt finns det ingen uttalad person som skall ta hand om våra blommor. Våra blommor ger en trevlig atmosfär men hur håller man dem vid liv på effektivaste sätt?

Här kommer lite förslag på hur problemet kan lösas.

Hyr blommor
Ta in ett företag som tar helhetsansvaret för blommorna. De kommer och vattnar med jämna mellanrum och ser till att de mår bra. Dyrt men väldigt enkelt.

Automatisk bevattning
Gardenas semesterbevattning passar bra för kontor. Fyll på en behållare som har en pump, sedan kan systemet vattna upp till 36 blommor automatiskt. Du får fler ryggdunkar än anklagande blickar om blommorna dör efter att ha installerat detta hitech-system.

Husmorstricket
Töm en PET-flaska och gör några hål i underkanten. Tryck ner den i jorden, fyll den med vatten då och då och be alla på kontoret hålla sina tummar för att vattenmängden ska bli rätt. Dropphastigheten regleras genom att reglera luftinsläppet med korken. Alternativet är att inte sticka hål i PET-flaskan, fylla den med vatten och sticka ner den i jorden upp och ner utan kork. Jorden tar bara upp så mycket vatten den behöver så det ska inte bli översvämning i krukan.

Plastblommor
Inte så kul att visa upp för besökare och kunder men enkelt och underhållsfritt.

Har du fler tips och erfarenheter? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Annons:

4 tankar om “Dör blommorna på kontoret? Här är lösningen

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>