Klart! – bli superstrukturerad på 31 dagar

KlartGår det att bli superstrukturerad på 31 dagar? Jag gav det ett försök med hjälp av struktören David Stiernholms bok ”Klart! – bli superstrukturerad på 31 dagar”. Denna luftigt skrivna bok är något att hålla i handen på din väg mot produktivitetens perfektion.

Klart är mycket inriktad på praktisk tillämpning. Tanken är att du läser ett kapitel varje dag och gör en uppgift kopplad till kapitlets tema. Boken går igenom tre faser för som ska hjälpa dig att bli superstrukturerad – organisera, fokusera och automatisera.

Mycket känns igen från David Allens ”Få det gjort” och annan produktivitetslitteratur. Ärligt talat ser jag inte vad som i sak skiljer metoderna som beskrivs i Klart från GTD. Allt grundläggande som att samla allt inkommande på ett och samma ställe, kategorisera efter kontext och definiera nästa steg känns igen från GTD.

Men den stora fördelen med Klart är just att den är konkret och inriktad på praktisk handling.

Till boken finns en hel del kringmaterial. Bland annat finns det en app där du kan bocka av de uppgifter i boken du gjort men också en del stödmaterial på bokens hemsida www.strukturboken.se

När du har gått igenom alla 31 dagar och gjort alla läxor har du alla verkyg du behöver och en bra grundplatta att stå på för att börja ditt nya strukturerade liv. Det kanske krävs lite längre tid för att verkligen bli superstrukturerad men med bokens hjälp kan du komma en bra bit på väg.

Sammanfattningsvis kan man säga att ”Klart – bli superstrukturerad på 31 dagar” är en bra startpunkt för dig som är nyfiken på GTD men inte riktigt vet var du ska börja.

Klart – bli superstrukturerad på 31 dagar finns på Bokus och kostar 209 kronor.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>