Google Reader läggs ner – är Feedly det bästa alternativet?

Feedly LogotypeI mitten av mars meddelade Google att deras RSS-läsare Google Reader läggs ner den 1 juli. Google vill fokusera sin energi på färre produkter samtidigt som användandet av Reader har minskat successivt. Vi som använder Google Reader dagligen behöver inte sörja då det finns många bra alternativ; ett av de populäraste är just nu Feedly.

Feedly är en gratis RSS-läsare som finns för iOS, Android och webb. I likhet med Google Reader så räcker det med att du läst en artikel på din surfplatta för att samma artikel skall markeras som läst på övriga enheter. Allting synkroniseras och du kan läsa dina RSS-flöden utan att vara beroende av någon speciell enhet.

Problemet med Feedly och många andra RSS-system är att de i grunden använder sig av Google Readers plattform för att hantera artiklar och RSS-flöden. När Google Reader nu stängs så är det därför många appar som kommer att sluta fungera. Feedly har dock annonserat att de just nu arbetar med en egen grundplattform som gör att tjänsten skall fungera utan Google Reader efter den 1 juli. På så vis bör vi våga använda Feedly utan att vara rädda för att våra RSS-flöden med historik försvinner.

Installera Feedly före den 1 juli så kan du flytta över dina gamla RSS-flöden från Google Reader på ett enkelt sätt. Jag kan personligen intyga att processen var extremt enkel. Genom att starta appen och logga in med mitt Google-konto så var det klart. Enklare än så kan det knappast bli.

Feedly säger i nuläget att mer än 3 miljoner Google Reader-användare har bytt till Feedly vilket bör kunna ses som ett gott betyg. Jag har själv bara hunnit använda det en vecka men är väldigt nöjd med både snabbheten och läsbarheten. Dessutom är systemet snyggt, det skadar aldrig.

Har du hittat någon annan ersättare till Google Reader som du använder? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Annons:

4 tankar om “Google Reader läggs ner – är Feedly det bästa alternativet?

  1. Det jag saknar i samtliga ersättare, är GRs möjlighet att läsa på jobbet, i hemmet, i min iPhone och i min iPad. Allt detta utan behovet av appar.

  2. Erik Börjesson säger:

    Jag skulle gärna vilja hitta ett alternativ själv! Har testat Feedly men inte riktigt fastnat själv, kanske ska titta på det igen, eller kanske Pulp. Synd där Mattias att den inte finns för iPhone dock…

  3. Jag använder Pulp, och tycker om den mycket. Det enda är att den inte finns till iPhone, men paddans och datorns app funkar bra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>