Baschecklistor för resor

Är du också en sådan som skriver en packlista innan varje tripp som du ska iväg på, stor som liten? Jag gör det ganska ofta och som vanligt så är det onödigt att uppfinna hjulet flera gånger. Därför kan du skapa baschecklistor för ditt packande.

För detta ändamål finns en app (såklart) för IOS och den bär namnet Essential Travel Checklist. Den kostar dock hela 15 kr på iTunes och då jag tror att grundidén lika gärna kan lösas i vilken checkliste-/att-göralisteapp  som helst har jag inte laddat ner den.

Exempel på baschecklistor kan vara:

 • Weekendresan
 • Affärsresan
 • Necessären
 • Solsemestern
 • Fjällvandringen
 • Badväskan (kanske lite överdrivet att ha en checklista för, men samtidigt trist att glömma badkläderna hemma när de andra plaskar runt)

Den kan även användas för saker du ska packa ofta, men som egentligen inte är kopplat till resor (eller väldigt korta sådana):

 • Skötväska
 • Jobbväska

I och med detta kan du på väg till resmålet vara trygg och säker med att du fått med dig det allra väsentligaste. Har du fler tips på baschecklistor man borde ha koll på? Kommentera gärna nedan. Har du provat appen och anser den vara bättre lämpad för ändamålet än alla andra appar och väl värd pengarna – hojta till!

Annons:

9 tankar om “Baschecklistor för resor

 1. Sara Albertson säger:

  @Maria – saveyourday.se är en nystartad webbsajt, som jag är med och driver, och den kräver ingen synkning. Tanken är just att du ska kunna samla alla uppgifter och kom-ihåg på ett enda ställe för att få överblick. Genom kontext, taggar och smarta översikter kommer du arbeta mer effektivt. Snart
  kommer också sidan bli helt mobilanpassad.

 2. Maria Arman säger:

  Listor och komihåg är bra och viktiga men för mig hamnar det lätt på olika ställen. Anteckningar i iPhone och iPad är bra för det går snabbt och synkar mellan dessa. Men jag undrar om ni kan ge tips på hur man använder Onenote mer effektivt? Den synkar ju även till min pc.
  Gillar ert initiativ

  • Daniel Bergman säger:

   Vi har för stunden inget om OneNote inplanerat – de flesta av oss är Evernote-användare och ganska nöjda med det just för synkroniseringen mellan olika plattformar. Tips är därför svårt för oss att ge just nu.

 3. Jag gillar listor och särskilt checklistor inför resor! Jag har ett konto på http://www.saveyourday.se och funktionen ”kopiera lista” är utmärkt just när det gäller resechecklistor, eftersom man kan återvinna en redan använd lista och sen lägga till nya saker. Ett tips för er som reser med barn är att ha en lista för en ”apoteksnecessär” med plåster, solkräm, febertermometer, pincett, nagelsax, salva för bett, näsdroppar, medicin etc.

  Fördelen med just saveyourday.se är att man kan samla allt man vill komma ihåg på ett enda ställe – när det gäller allt från packlistor till renoveringslistor, jobblistor, eller vanliga att-göra listor.

 4. Johannes Krunegård säger:

  Jag har en kort lista som jag brukar plocka fram när jag packat klart. Den är inte komplett utan innehåller bara de saker som jag brukar glömma som samtidigt är väldigt dumt att glömma. Som till exempel mobilladdare, finskor och rakapparat. En blick på den och jag vet att jag har med mig det viktigaste.

 5. Jag brukar använda Omnifocus för detta. En mapp som heter Templates innehåller ett antal pausade projekt som kopieras och aktiveras när de behöver användas.

  Jättebra exempel i artikeln! Förutom flera av de du nämner är en jag använder relativt ofta en lista med saker som ska packas och göras när jag ska resa med husdjur.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>