7 julklappar till den som vill bli effektivare

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att författa önskelistan och skriva upp alla julklappsinköp på listan märkt ”ärenden”.

Vi på produktivtetsbloggen vill inte lämna dig ensam ute i julklappsdjungeln. Här får du sju julklappstips för den som vill ha en effektivare vardag.

Dymo

DymoMärkmaskinen i allas hjärtan. Ingenting är så snyggt som en hängmapp med en prydligt placerad dymoremsa. Om du tror att du har en snygg handstil tror du fel, du slår aldrig en dymos propra typografi.

Finns att köpa i välsorterade kontorsvaruhus och Claes Ohlson.

Få det gjort! – svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen

Få det gjortDetta är GTD-bibeln. Ge bort den med en uppmaning att läsa under mellandagarna så är det bara att sätta igång med det nya livet lagom till nyårslöftena. Jag brukar se till att ha ett litet lager i bokhyllan som jag ger bort till folk som jag tycker behöver den.

Finns bland annat på Bokus.

Smartphone

IphoneEn av grundstenarna i GTD är att få ur saker ur huvudet. Distribuerad kognition kallas det tydligen. Få saker är så bra att distribuera sin kognition till som en smartphone. Alltid med dig och alltid villig att betjäna dig (så länge batterierna räcker). Så se till att en batteriladdare också ligger i paketet.

Duschtimer

DuschtimerBrukar någon familjemedlem fastna i duschen och dagdrömma? Syns det både på vattenräkningen och längden på familjens morgonrutin? Då är det dags att ge bort en duschtimer. Förutom att hålla koll på hur länge du stått i duschen räknar den ut vattenåtgången och larmar när du förbrukat din andel. Sparar både tid och pengar.

Finns att köpa på ekoprylar.se

Moleskine

MoleskineIbland finns det inget alternativ till papper och penna. Känslan av en riktigt bra kulspets mot ett välgjort papper kan få de mest fantastiska idéerna att krypa fram ur hjärnskrymslena. Det enklaste sättet att ge bort den känslan är att ge bort en Moleskine. Den finns att köpa i alla upptänkliga varianter hos bland annat bokus.

(Och vem vill inte dela anteckningsblock med Svenska Akademins ständige sekreterare?)

Vantar för pekskärm

PekskärmsvantarNär kylan kommer blir det svårare att hantera sina pekskärmsgadgetar. Vanliga vantar rår inte på iPhone eller iPads. Visst funkar näsan för att svara på samtal, men när det krävs mer fingerfärdighet kommer pekskärmsvantarna väl till pass. En mjuk klapp till den som redan har alla hårda.

Finns bland annat på coolstuff.se

80 romaner för dig som har bråttom

80 romaner för dig som har bråttomVips vad det är står man i ett hörn på festen och är mitt i en diskussion om en bok man borde läst. Boken 80 romaner för dig som har bråttom av Henrik Lange ger en snabb översikt över de största klassikerna. En perfekt juklapp till den som behöver lite socialt smörjmedel för att hävda sig i festens finkulturhörn.

Annons: