Att packa upp är lika viktigt som ner

När man ska ge sig ut på resa författas ivrigt en lista på vad som ska packas. Laddare, tandborste, pass och biljetter plitas ner på den för att inte nesligt lämnas hemma. Allt packas prydligt och tätt i familjens resväska.

Vid hemkomsten har i alla fall jag en tendens att slänga av mig väskan i ett hörn av hallen och låta den ligga där tills jag har snubblat på den fem gånger för mycket.

För att undvika det irritationsmoment drällande väskor är har jag tagit för vana att inte bara skriva en packlista utan också vara noga med att skriva en packa upp-påminnelse till dagen jag kommer hem. Då blir det lättare att hitta grejerna när det är dags att packa för nästa resa.

Annons:

4 tankar om “Att packa upp är lika viktigt som ner

  1. Hmmm, jag är litet konfunderad. Hjälper en påminnelse? Är inte väskan i sig en påminnelse?
    Dvs skiter man i att väskan står i hallen så skiter man även i påminnelsen…? ;)

    • Johannes Krunegård säger:

      Det beror nog på i vilken utsträckning man lever i symbios med sitt GTD-system. För mig räcker bevisligen inte väskan som påminnelse. Men en enkel uppgift som man snabbt kan bocka av i GTD-systemet funkar.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>