Gantter – gratis webbaserad projektplanering

Har du behov av att projektplanera? Känns ditt liv tomt och ofullständigt utan gantt-scheman?

Om du inte vill betala dyra pengar för Microsoft Project eller tycker att det är alldeles för avancerat för dina behov kan Gantter, en gratis webapp för projektplanering, vara ett alternativ värt att testa. 

Att börja använda Gantter är enkelt då du kan använda ditt Google-konto för att autentisera dig och slippa skapa en separat användare. Detta ger även möjlighet att använda Google Drive för att spara dokumenten du tillverkar.

Efter uppstart är det uppenbart att utvecklarna inspirerats av hur dokumentredigeringen i Google Drive fungerar, vilket absolut inte är något dåligt. Till och med autosparafunktionen är implementerad.

Det finns en handfull färdiga mallar i Gantter för att slippa sätta upp en struktur för varje nytt mjukvaruprojekt, företagsuppstart eller bröllop du ska genomföra. Gantter kan även importera Microsoft Project-dokument.

Vill du få ut data från Gantter klarar den av att skriva ut projektplaner, spara i både eget och Microsoft Projects XML-format samt även generera kalenderbokningar utifrån de hålltider som finns i projektet. Då du inte betalar något för verktyget kan det vara bra att, om du använder det frekvent, ha för vana att exportera din data med jämna mellanrum. Gratisapplikationer i all ära, men det går inte att ställa samma krav på långsiktighet och tillgänglighet på dem som på sådant du faktiskt betalar någon för att få använda.

Tyvärr finns inte funktionalitet för att enkelt samarbeta med flera personer och dela dokument eller arbetsytor, men har du sådana behov kan det vara värt att titta på mer avancerade lösningar.

Ganter är alltså relativt enkelt att komma igång med, finns ganska bra hjälpfunktioner och –filmer, kan både importera och exportera data i. Framför allt är den enda insatsen för en utvärdering din egen tid då applikationen är gratis. Tyvärr finns Gantter för tillfället bara på engelska.

Du hittar Gantter på app.gantter.com

Annons:

3 tankar om “Gantter – gratis webbaserad projektplanering

  1. Vem har inte behov av att projektplanera?
    En tanke. Du säger att det inte går att dela dokument med andra användare, men att det ändå går att spara i Google Drive – hur hänger det ihop? Det borde väl i alla fall gå att dela en färdig plan, om än inte justera i den?
    Ser framemot att testa denna, har provat appen Timeli, men utifrån din beskrivning känns denna mycket mer avancerad.

    • Du har helt rätt angående delning. Det går inte att samarbeta simultant i ett dokument men givetvis utmärkt att dela det i Drive.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>