9 julklappstips till den som vill bli effektivare

I dag är det en månad till annandan och om du inte har effektiviserat bort julklapparna börjar det bli hög tid att ta hand om inköpen. Vi följer förra årets tradition med att ge dig tips om klappar för den produktivitetsintresserade.

Klädvikare

Om kläder i perfekta högar och en effektiv tvättprocess låter som något som mottagaren skulle gå igång på har CoolStuff en klädvikare att erbjuda. Kan tyckas fylla ett behov som inte existerar, men vi säger det igen: perfekta högar.

Bok

Böcker är alltid trevliga att ge och få. I år rekommenderar vi Att leva och verka till 100% eller De 7 goda vanorna, eller The 7 habits of highly effectiv people i originaltitel, av den under sommaren bortgångne Steven Covey. Finns som e-bok också, om digital läsning föredras.

Evernote-logotypPremiumkonto till Evernote

Har du en vän eller familjemedlem som använder Evernote och ständigt slår i kapacitetstaket, eller konstant gnäller på reklamen? Då kan ett premiumkonto vara den perfekta julklappen. Offline-tillgång till anteckningar, PIN-lås och alla funktioner för delade anteckningar är några av godisbitarna i premiumpåsen.

Grilltändare

Okej, det kanske inte riktigt är säsong. Men har du egentligen råd att missa en chans att ge bort en grilltändare? Nej, jag tänkte väl det. För det här är verktyget som gör att man både hinner grilla och göra sallad. Inget trassel med tändvätska eller sladdar. Bara glöd.

Solcellsladdare

En smart telefon är inte så smart när den är urladdad. Ofta händer det precis just när man behöver telefonen men inte har tillgnång till ett elnät. Då kan en solcellsladdare vara räddaren i nöden. Den här är från Clas Ohlson men som med allting här i världen finns det varianter i alla prisklasser och kvaliteter.

Baby Mop

Det mest effektiva är att slå två slugor i en smäll. Om ditt barn ändå ska lära sig krypa, varför inte passa på och få golvet rengjort på samma gång? Med Babymop blir städningen en barnlek.

Aktiva hörlurar

Årets julklapp är som du säkert vet hörlurar. Som produktivitetsverktyg är hörluren svårslagen eftersom man med att par bra skärmade hörlurar kan stänga ute alla distraktioner  Bose har tagit det steget längre och utvecklat aktiva hörlurar som reducerar omgivande buller. Perfekt för dig som jobbar i kontorslandskap.

Gilla-stämplar

Nyckeln till framgång kallas ofta förmågan att fatta snabba beslut. President Obama har blanketter med kryssrutor för ”håller med”, ”håller inte med” och ”låt oss diskutera”. Den perfekta julklappen till den ambivalente blir därför dessa stämplar, inspirerade av sociala media.

Skärmande näsduk

Har du stört dig på att någon i din närhet envisas med att inte ge dig sin odelade uppmärksamhet? Telefonen ringer i ett och personen i fråga kollar enträget twitter istället för att umgås med dig. En fin vink om att du vill ha personen för dig själv kan vara den här näsduken. Infattad med silvertrådar skärmar den effektivt av alla inkommande samtal. Som ett flygplansläge i tyg.

Vilka är dina bästa julklappstips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>