Mitt skrivbord: Kajsa

mitt-skrivbordPå produktivitetsbloggen har vi en serie som kallas Vad finns på ditt skrivbord? där vi tipsar och ger varandra inspiration till utformning av skrivbordet, som på sitt sätt också är ett verktyg i vår vardag.

För mig är skrivbordet hemmahamnen i en annan ganska rörlig vardag. I jobbet som konsultchef  spenderar jag vissa dagar många timmar bakom detta bord, andra dagar ser jag inte röken av det. Vissa stunder är jag läskigt nära världsherravälde vid den här platsen, medan jag andra dagar knappt kommer ihåg vad jag heter.

Har detta möjligen att göra med utformningen och vad jag valt att använda utrymmet till? Det är upp till läsaren att avgöra, nu ska jag lotsa er igenom min hemmahamn i kontorslandskapet.

Kajsas skrivbord

1. Rekryteringsbok. Snittar man 2-3 intervjuer per vecka, vilket jag gjort i perioder, är det en fördel att samla alla anteckningar från dessa på samma ställe, så att jag direkt vet var jag ska leta då jag ska minnas en person och mina intryck av honom/henne. Ligger alltid placerad på dokumenthållaren.

2. Dokumenthållare.

 1. CV för kommande intervjuer. Jag får hjälp med bokning av intervjuer av obelagda konsulter. De sållar bland de sökande (med coachning från oss chefer), bokar i min kalender och när det är dags för intervjun ligger det ett utskrivet CV i mitt översta fack så då är det bara att läsa igenom materialet, hugga rekryteringsboken och bege sig mot det bokade konferensrummet. Som magi.
 2. CV´n för hantering. CV´n jag håller på att arbeta på riktat mot en specifik kund, pågående CV-coachning för en konsult alternativt sådana jag behöver klura på om de ska anställas eller avslås.
 3. Personal. Aktuella personalärenden.
 4. Kund. Tex information om en specifik kund eller presentationsmaterial jag har med mig till kund.
 5. FPE. Material rörande en av företagets affärsidéer
 6. Prislistor från ramavtal
 7. Inkorg

3. Anteckningsbok. Försöker rensa den regelbundet.

4. Laptop i docka. Fungerar även som en extra skärm där jag alltid har kalendern uppe för lätt access och överblick  (högerklicka på kalendern i Outlook och välj Öppna i nytt fönster). Dockan är guld då jag plockar med mig datorn till möten, kund eller hem minst en gång om dagen och därmed slipper trassel med kablar. Kopplar även i mobilladdaren i dockan.

5. Skärm.

6. Telefonhållare. Kan tyckas fånig vilket jag tyckte när jag fick den, men den klamrar sig kvar på grund av följande orsaker: jag vet alltid var jag har telefonen när jag sitter vid skrivbordet, jag har alltid laddningskabeln i närheten av hållaren, jag får överblick över telefonskärmen när jag letar nummer eller liknande och headsetet ligger alltid bredvid.

7. Pennhållare. På skena i skärmväggen vilket frigör yta på skrivbordet.

8. Hylla för diverse.  Också på väggen. Använder den till visitkort, postits, gem och liknande.

9. Tjusig vattenkaraff med tillhörande (litet) glas. För att lura mig själv att dricka mer vatten. Lättare att tömma litet glas ofta, med stort glas blir det aldrig urdrucket. Målet är att tömma minst en karaff om dagen. Lyckas sällan. Kanske ska sätta upp en årskalender och prova i 30 dagar.

10. Bananer. För energipåfyllning.

11. Anslagstavla/skärmvägg. För att inte kika rakt in i ögonen på grannen och för att hänga upp bra/roliga/viktiga saker. Just nu: uppmuntringstips för konsulter samt tidrapportskoder.

12. Namnskylt. Bra att ha i kontorslandskap.

 

Ej i bild:

 • Skåp för arkiv, böcker och jacka (min högra sida/vägg)
 • Dubbelpapperskorg, modell liten. Ena sidan en behållare för pappersåtervinning, andra sidan med påsar där man river av en när den är full. Plus för liten storlek, man tömmer oftare och det tar mindre plats.
 • Kontorslandskap

Vad har jag medvetet inte?

 • Kontorsmaterial. Finns gemensamma grejer i skrivarrummet.
 • Bild på familjen. Risk att ta mitt och andras fokus.

Förbättringspotential:

 • Arkivera en del av det jag har i dokumenthållaren i ett tillförlitligt lättåtkomligt system, och som följd ta bort några fack helt
 • Tillförlitligt arkiveringssystem
 • Binda ihop sladdarna ytterligare så att inte trasslet tar energi
 • Källa till inspiration och glädje, utan att ta fokus. Tex en affirmationsram
 • Skippa telefonhållaren

 

 

Annons:

5 tankar om “Mitt skrivbord: Kajsa

  • Kajsa Björn säger:

   Ofta ska man inte göra det svårare än det är =)
   Största utmaningen med ett arkiveringssystem tycker jag egentligen inte är hur, utan snarare vad. Så jag varken arkiverar för mycket – sånt jag inte behöver, eller för lite – sånt jag borde ha sparat.

  • Kajsa Björn säger:

   – Nu är definitivt en bra tid att starta. Nu är ofta en ganska bra tid.
   – Märkmaskin finns gemensamt på kontoret.
   – Idag vet jag inte riktigt vad jag har för arkiveringssystem, därav att jag måste jobba på det. Eller så har jag ett som bara behöver tydliggöras för mig själv. Jag både sparar för mycket och slänger för mycket, om det nu går att kombinera.
   – Intill karaffen står en Omni Link, en modell av en busstyp. Den fick jag som avskedspresent då jag slutade som projektledarkonsult på Scania och därför får den stå kvar där andra prydnadssaker inte är välkomna. Som en påminnelse att relatera till tekniken och dragningen till fordon/maskiner, då administrationen tenderar att ta överhanden. Jag har en miniatyr-hjullastare från min tid på Volvo CE också, men den ligger hemma i någon låda. Kanske ska addera den till vagnsparken, men flytta upp dem på skåpet för att generera mer skrivbordsplats.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>