Dragon Dictation för iOS

Dragon Dictation är en enkel app som gör att du kan effektivisera tiden det tar att ska skicka meddelanden via telefonen. Du pratar in i appen och kan direkt se ditt SMS eller e-postmeddelande på skärmen. Enligt skaparna ska det vara upp till fem gånger snabbare än att skriva via tangentbordet.

När du startar appen kommer en röd knapp upp med vilken du direkt börjar spela in ditt meddelande. Du behöver alltså inte leta runt bland menyer för att komma rätt. När meddelandet är slut klickar du på ”Klar” och texten syns i fönstret. Eventuellt behöver du därefter gå in och redigera texten. Tre alternativ syns du i menyraden längst ned: öppna tangentbordet, spela in ytterligare samt sätt att dela texten med andra. Alternativen är SMS, E-post, kopiera eller olika sociala medier.

Jag laddade ner den här appen för något år sedan, men övergav den snabbt då jag tyckte att den krävde för mycket redigering innan jag kunde skicka texten. Röstigenkänningen var helt enkelt inte tillräckligt bra, eller så pratade jag för sluddrigt. Nu kom jag över den igen då jag läste ett tips om den och jag gav den en till chans.

Pratar jag tydligt och relativt långsamt kan den vara riktigt bra, i synnerhet då jag är i bilen eller på väg någonstans och inte har tid att stanna och skriva. Jag tror dock inte att jag kommer att bli någon frekvent användare av appen. Det som är bra är att den även kan användas till att skicka påminnelser till mig själv, eller till anteckningar inför ett kommande mail eller en text.

Fördelar

  • Enkel
  • Snabb
  • Gratis

Nackdelar

  • Kräver ofta redigering
  • Invänjningskurva för att fungera bra
  • Är den verkligen 5 gånger snabbare, dvs är det värt det?

Testa om du är intresserad! Kanske kan dina kommentarer en tredje gång göra att jag ger Dragon Dictation en chans.

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>