Mitt skrivbord: Johannes

I vår serie skrivbord har vi nu klivit in på mitt kontor och lutar oss över ett kommunalbrunt kommunalrådsskrivbord.

Här sitter jag inte ofta, jobbet jag har görs oftare i diverse sammanträdesrum eller ute på stan. Det är kanske just därför jag har lyckas hålla det så städat.

Men nu ska inte jag sitta här och svamla. Låt oss ta den guidade turen.

1. Visitkortshög. Egentligen borde jag väl digitalisera samlingen visitkort men eftersom det nu, i dessa moderna tider finns så pass goda möjligheter att hitta folks kontaktuppgifter på nätet upplever jag inte något behov av varken ett fysiskt eller digitalt register över människor jag träffat i olika sammanhang. Så nu ligger visitkortshögen där mest som en samling minnen av möten med trevliga människor.

2. Dator. Datorn som kommunen erbjuder har en del övrigt att önska och eftersom jag vanligtvis arbetar på min iPad eller min privata Mac står den här oftast avstängd. Jag använder den istort sett bara för att komma åt grejer i kommunens ärendehanteringssystem.

3. Affirmationsramen. Istället för statiska foton på familj och husdjur har jag en digital ram med bilder som gör mig på gott humör samt texter som inspirerar och motiverar mig.

4. Att läsa-högen. Den här högen bara växer och växer. (Men å andra sidan är det den enda pappershögen jag har på bordet). Här ligger utredningar, handledningar, PM och allsköns publikationer som jag borde (men inte måste) läsa. När ingen vill äta lunch med mig plockar jag något ur högen och gör en ensamlunch produktiv.

5. Pennhögen. Här ligger diverse reklampennor och en och annan överstrykningspenna. De riktigt bra pennorna är namnmärkta och sitter i kavajfickorna.

6. InkorgenDet är här allt börjar. När jag kommer in från ett möte och fått diverse papper landar det i inkorgen för att vid nästa inkorgstömming processas. Här hamnar allt bråte skräp och uuptänkligt diverse för vidare befodran in i mina system.

I kommentarerna till ett tidigare inlägg blev det en diskussion om var man skulle ha inkorgen. Tidigare hade jag den precis vid dörren så att jag lätt kunde dumpa saker när jag kom in genom därren. Men i kommetarerna till ”inkorgar för två” fick rådet att ställa inkorgen på skrivbordet i stället. Eftersom bloggens kommentarer är min lag gjorde jag det. Nu efter några veckor kan jag konstatera att det inte gjorde så enorm skillnad för mig.

7. Dymoapparaten. Min ögonsten. Det är det enda kontorstillbehöret (förutom pennor) som ligger på mitt skrivbord. Nar något ska arkiveras skriver jag ut en snygg liten remsa och sätter fast på en hängmapp som stoppas ner i hängmapssystemet som jag har aldeles bakom mig.

8. Kaffekoppen. Kroniskt odiskad men nödvändig för att klara av alla de livsavgörande strategiska högnivåbeslut jag fattar varje dag, typ.

9. Telefon. Den här använder jag inte särskilt mycket. Det är vidarekopplad till min mobil eftersom jag oftast är ute och rör på mig.

Saker jag medvetet inte har på skrivbordet.

 • En massa papper. Min sysselsättning är minst sagt pappersintensiv, men jag har väldigt nära till pappersinsamlingen och jag tvekar inte att lägga saker där.
 • Prydnadssaker som mest bara står i vägen.

Förbättringspotential

 • Skicka ut datorn och telefonen som jag inte använder.
 • Flytta tillbaka inkorgen till innanför dörren där jag hade den förut.

 

 

Annons:

2 tankar om “Mitt skrivbord: Johannes

 1. 1. Men fy Johannes vilken oreda. Du har inte en liten låda eller liknande? ;)
  3. Imponerande! Orkar du uppdatera den eller återupprepar den sig och blir tråkig med tiden?
  4. Kul effektiviseringsförbättring.
  6. Ursäkta om jag lurade på dig något. Har du funderat något över fem-fliks-mappen från akademibokhandeln jag nämnde tidigare (med tanke på din mobilitet)?
  7. Ohh yeah! Tickler file också? Jag använder vecko- och dag 1 till 5 flikar rullande på jobbet.
  9. Det funkar väl att låta den stå kvar? ;) Fast jag gillar tanken

  Potential 1: PC frihet, vilken dröm!
  Potential 2: Kör på!
  *Potential 3: Slänga ut skrivbordsunderlägget?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>