Whitelines + whiteboard = sant?

Ända sedan kameratelefonens födelse har överfulla whiteboardtavlor dokumenterats med suddiga foton i dålig ljusförhållanden. För att sen kunna utläsa något av fotona var man tvungen att parera blänk, speglingar, skevheter och dålig handstil.

Det här problemet har Whitelines tagit sig an. Vi har tidigare skrivit om deras anteckningsblock, Whitelines link som gör att man enkelt kan digitalisera sina anteckningar utan att få med sig blockets linjer eller rutor. Nu har de tagit samma teknik till whiteboarden. 

Med Whitelines tags, fyra fyrkantiga magnetiska symboler, på whiteboarden och Whitelines Link-appen installerad i telefonen behöver du bara hålla upp kameran mot tavlan och så tar appen en bild, rätar upp den och tar bort speglingar och blänk. En ren och snygg bild på tavlan landar i din telefon för enkel vidarebefordran till Dropbox, Evernote eller mail.

Så här kan det se ut när bilden är rensad. Rakt och utan blänk.

whitelines 1

Men om man har som vi har på mitt jobb, lite coola spotlights som lyser upp tavlan blir det problem. För stora skillnader i ljusförhållanden klarar inte Whitelines av.
Whitelines 2

Fördelar

  • Rensar blänk och rätar upp bilderna bra
  • Lätt att skicka bilderna vidare till Evernote eller Dropbox
  • Tillsammans med Evernotes textigenkänning är det lätt att hitta anteckningarna.

Nackdelar

  • Är känslig för dåliga ljusförhållanden, inte mycket men ändå.
  • Tagsen tar en del plats på tavlan, inte mycket men ändå.

Sammanfattning

Whitelines tags för whiteboard är ovärdeligt för dig som spånar på whiteboard men vill bearbeta tankarna på datorn. De finns att köpa på Whitelines shop och kostar 500-590 kronor beroende på storlek på whiteboard.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>