Skilj på att bocka av och att stryka uppgifter

Något du haft på din att göra-lista eller i ditt GTD-system kan försvinna från den på två huvudsakliga sätt: du kan bocka av en uppgift eller du kan avfärda den genom att stryka eller i ett digitalt system kasta den. Under ganska lång tid avfärdade jag saker genom att bocka dem, men har kommit till insikt om att det är mindre smart.

Bocka av om du gjort något, inte annars. Om du gör en sådan distinktion har du lättare att kunna säga ”men jag har faktiskt gjort/skickat/agerat på det där”. Utan den ser allt ut som att du gjort det, även om så faktiskt inte är fallet.

Framförallt i digitala att göra-system brukar det krävas mycket mindre interaktion och energi att bli av med uppgifter genom att bocka av dem än att släpa dem till en papperskorg, högerklicka och välja ”ta bort” eller på annat sätt arkivera uppgiften. Den omvägen är dock värd att ta. Stryk eller flytta uppgiften till papperskorgen (om du kör ett digitalt system) om du av någon anledning inte vill eller behöver göra den.

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>