Så packar du dubbelt så mycket i en resväska

I somras åkte hela familjen till Turkiet och eftersom vi hade en liten sittvagn att knuffa, vilket kräver två händer, så ville vi ha så få väskor som möjligt att bära. Hur skulle vi lösa detta?

Lösningen heter vakuumpåsar. Kläderna stoppas i en påse som försluts och sedan suger du ut luften med hjälp av en dammsugare. Slutresultatet ser ut som ett stort tuggat tuggummi, eller kanske som ett väldigt tungt russin.

Detta visade sig vara mycket praktiskt. Jag bedömer att vi fick in ungefär dubbelt så mycket i varje resväska mot vad vi fått annars. Väskorna blir givetvis dubbelt så tunga, men med rullväskor är det inget problem. Haken är att du givetvis måste ha en dammsugare tillgänglig på resmålet inför hemresan, men vilket hotell har inte det?

Tips: lägg in påsen med kläderna i väskan innan du suger ut luften, annars finns det risk att du inte lyckas få ner hela den stora klumpen då den är väldigt stel.

Vi köpte våra påsar på närmaste ICA-butik, om du vill köpa dem på nätet så finns de exempelvis hos HomeShop.

Annons:

2 tankar om “Så packar du dubbelt så mycket i en resväska

  1. Kajsa Björn säger:

    Förpackningarna är också bra för kläder eller textilier som ska förvaras, tex ett täcke eller sommarkläderna under vintern. Så tar de mindre plats i förrådet/garderoben.

  2. Min fru använder ungefär samma metod när hon ska lägga in någonting i frysen, fast hon använder ett sugrör. Vakumförpackning deluxe.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>