Rensa utloppen för att förhindra stopp i flödet

Om du har stopp i avloppet kommer förr eller senare skiten du spolar ner i toaletten dyka upp igen. Och på samma sätt är det med alla flöden du har i hemmet och på jobbet. Oavsett om det är tvätt, mejl eller tomma plastpåsar. Har du inte fritt flöde i utloppet kommer grejerna ligga och både skräpa och irritera.

Här kommer exempel på tre flöden där stopp i utloppet kan skapa högar av saker som inte hittar till sin rätta plats. 

Disk

Om diskmaskinen inte är urplockad är risken stor att disk samlas i stora högar på diskbänken. Genom att vanemässigt plocka ur diskmaskinen innan du börjar laga mat slipper den smutsiga disken mellanlanda på diskbänken.

Sopor

Om tomma förpackningar och begagnade näsdukar skräpar på soffbord och sovrumsgolv har du förmodligen problem med ditt skräpflöde. En bra grundregel är att det ska finnas sophantering där sopor uppkommer. De flesta sopor dyker vanligtvis upp i köket, men har du ett arbetsrum där du producerar mycket pappersskräp är det en god idé att ha en pappersinsamling där också.

Viktiga papper

Om du inte riktigt vill tömma din inkorg eller sortera pappershögarna på skrivbordet kan det bero på att du har stopp i utloppet därifrån. Är ditt arkiv så lättanvänt det kan bli? Vet du inte vart du ska göra av papperna, behöver leta efter hålslaget när du får post från banken eller fattar du inte hur scannern funkar? Testa att lösa de problemen och du ska se att pappershögarna försvinner.

Så om du blir irriterad på att saker ligger i högar eller på fel ställe, fundera på hur utloppet ser ut. Finns det något sätt att rensa stoppet? Kanske behöver du bara flytta en papperskorg eller skita i att slå hål i papper?

Har du fler exempel på flöden som kan få stopp i utloppet? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>