Ett liv utan mellanlandningar

MellanlandingHur många gånger per dag tänker du ”Jag lägger den där så länge”? Jag kan villigt erkänna att den frasen passerar genom min skalle flera gånger per dag. Men det där lilla ”så länge” har en tendens att bli ganska länge, ibland till och med permanent.

Och så ligger grejerna som bara skulle ligga där ”så länge” och irriterar, skräpar och trängs. Bara för att jag trodde att det skulle komma ett bättre tillfälle att lägga saken där den hör hemma. Men nu har jag börjat att göra något åt det. 

Jag försöker nämligen att minimera sånna här onödiga ”mellanlandningar”. Om den smutsiga disken ska in i diskmaskinen, ställer jag den däri på en gång. Jag undviker att ställa den på diskbänken ”så länge”. När jag ändå håller i den skitiga tallriken kan jag ju ställa den där den ska vara direkt.

Samma sak gäller för kläder, böcker, räkningar, verktyg och en massa annat.

För jag har märkt att här mellanlandningarna – på diskbänken, hallbordet och stolen i sovrummet – tar tid och plats i anspråk och gör mig blir tvungen att leta efter grejer som inte är på sin rätta plats. Med färre mellanlandningar flyter mina flöden smidigare, det blir lättare att hålla ordning och jag vet var jag hittar mina saker.

Hur gör du för att minimera mellanlandingar hemma hos dig? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Annons:

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>