Recension: Wunderlist

Vi är många som lever i en verklighet där vi har en PC på jobbet, en Mac hemma, iPhone som jobbtelefon men en privat lur med Android i botten. För oss som jobbar i flera plattformar är det ett måste att produktivitetsverktyget också gör det.

Wunderlist är ett enkelt, plattformsoberoende listverktyg med sin hemvist i molnet.

Det är gratis och kan kopplas ihop med ditt facebookkonto så att du alltid är inloggad så länge du är inloggad på facebook.

Om du har projekt som andra är involverade i är det lätt att dela listor med andra Wunderlistanvändare. Skulle du vilja dela en lista med någon som inte använder Wunderlist kan du skicka en lista via epost med ett enkelt knapptryck.

En stor nackdel är att det bara finns möjlighet att ordna uppgifter i listor i en dimension. Det finns inga taggar, inga kontexter, inga krusiduller, bara enkla listor. Det gör det svårt att till exempel särskilja projekt från varandra eller sortera uppgifter efter datum.

Wunderlist finns på svenska men översättningen haltar betänkligt och är inte heltäckande.

Förutom webbappen finns Wunderlist till iPhone och iPad, Android samt Windows och OS X. Och det är Wunderlists stora styrka. För oavsett vilken maskin du sitter på kan du alltid få tillgång till alla dina aktuella listor, syncade och fräscha.

Sammanfattning

Wunderlist är enkelt och passar dig som jobbar på olika plattformar men inte har så stora krav när det gäller anpassningar till ditt eget arbetssätt.

Fördelar

  • Plattformsoberoende
  • Enkel och snygg
  • Gratis

Nackdelar

  • Endimensionella listor
  • Saknar funktion för återkommande uppgifter
Annons:

En tanke om “Recension: Wunderlist

Kommentarsfunktionen är avstängd.