Recension: Medarbetarens guide till framgång

medarbetarensFör något år sedan läste jag boken Lean – gör avvikelser till framgång, skriven av gänget på Part Development. (Jag skrev en recension av den boken också.) Nu när jag har läst Medarbetarens guide till framgång – förbättra med lean märker jag att jag kanske skulle läst dem i omvänd ordning.

Medarbetarens guide till framgång är en lättillgänglig nybörjarbok för den nyfikne medan Gör avvikelser till framgång är en fördjupning. 

Medarbetarens guide till framgång riktar sig (föga förvånande) till medarbetare på företag som jobbar med lean. Det märks tydligt då tilltalet är mer direkt, praktiskt tillämpbart och inte lika teoretiskt som i Lean – gör avvikelser till framgång.

När jag läste boken blev det ännu tydligare för mig hur viktiga medarbetarna är för ett framgångsrikt arbete med lean. Lean är ju ett sätt att strukturerat arbeta med medarbetardrivet förbättringsarbete.

Jag som arbetar inom tjänstesektorn upplever att exemplen har slagsida mot tillverkningsindustri och sjukvård även om jag hittar fler relevanta exempel än i Lean – gör avvikelser till framgång.

Sammanfattning

Medarbetarens guide till framgång är en bra bok att sätta i handen på de som hört dig prata om lean men varit tveksamma eller kritiska. Här får de enkla svar på svåra och kritiska frågor om lean och förbättringsarbete.

Fördelar

  • Lätt att ta till sig
  • Många exempel från flera branscher

Nackdelar

  • Skulle kunna ha fler exempel från tjänstesektorn

Betyg

4

 

Medarbetarens guide till framgång finns på Bokus och kostar 231 kronor.

 

Annons:

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>