Organisera din väska

Grid-ItI december publicerade vi ett antal julklappstips, där ett av dem var resårbandsplattan Grid-it, och vi har även skrivit om den när det gäller att organisera sina kablar. Hur fina klappar jag än fick innehöll dem tyvärr ingen Grid-it, men nu har jag införskaffat en själv och testat den några veckor.

Grid-It är en så kallad tillbehörsorganisatör, direkt översatt från engelskan. Det är en styv platta med korslagda resårband i olika längder som gör att du enkelt kan hålla ordning på dina prylar, kablar och lurar. Du fäster dem helt enkelt under valfritt band och så stannar de där. Istället för att rota runt i väskan och leta bland ihoptrasslade kablar och prylar som alla landar längst ned, tar du smidigt upp hela plattan och plockar loss det du behöver.

Jag valde en mindre version (235x10x184) storlek Small i Apples appstore, men de finns i många olika varianter. Jag Grid-itföredrar en liten dataväska, främst av två anledningar: det är smidigt samt att jag undviker att släpa med mig för mycket onödigt, och denna ryms alldeles utmärkt i min väska samt att den är tillräckligt stor för att samla upp det jag behöver. I min Grid-it har jag hörlurar till telefonen, uppladdningsbar mobilladdare, USB-strömadapter, läppsyl, post-it-block samt min lilla anteckningsbok för idéer eller saker jag kommer på när jag är på språng. Utöver det kan det variera något, men oftast inte så mycket mer. (bilden till höger är inte av min Grid-it).

Det finns även varianter med inbyggt iPad-fodral och större varianter anpassade för resväskor. Om du känner dig kreativ eller tycker priset är för högt kan du även tillverka en själv enligt denna beskrivning.

Annons:

4 tankar om “Organisera din väska

 1. Aha, när jag såg den i julas så trodde jag det var en vikbar historia.
  Samtidigt blir den ju mindre (läses tunnare) :) Nöjer du dig med en? Jag vill ju vara good-to-go och ha mina kit framme och färdiga.

   • Du har väl olika funktioner/behov. Ibland ska man ha med jobbgrejer, ibland ska man resa och ibland är man på utflykt. Istället för att behöva plocka ur och i så har man flera.

    Jämför med mina packpåsar (som ni har skrivit om tidigare). Istället för att ha några stycken som används till allt så har jag några påsar som är dedikerade (simning, gym, ombyte för 1 natt, osv). Dvs jag har färdiga kit som jag inte behöver packa ur och i (för att man har för få påsar) :)

    • Kajsa Björn säger:

     Förvisso, men användningsområdena för packpåsar ser jag som långt fler. Jag kan tänka mig att ha en Grid-It modell större för längre resor och de laddkablar och prylar man behöver ha med sig då. Men jag skulle inte vilja förvara den färdigkittad någonstans, det skulle kräva för mycket utrymme och dessutom behöver jag en del av prylarna även utanför resor.
     Men övertyga mig gärna! =)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>